Nieuws
17-03-2021 - Subsidie sport- en beweegprojecten
Middels een subsidieregeling ondersteunt Provincie Limburg projecten die bijdragen aan de bevordering van sport- en beweegdeelname van jongeren in het primair onderwijs of kwetsbare senioren. Organisaties die zich hiermee bezig houden kunnen de subsidie aanvragen t/m 1 oktober 2021.

11-03-2021 - Oprichter Maastricht Gaels ontvangt award
Tony Bass, medeoprichter van de Maastricht Gaels, heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de internationale ontwikkeling van de sport 'Gaelic Games' en is een grote bron van inspiratie voor velen. Als dank voor zijn inspanningen, ontving hij kortgeleden een prestigieuze President’s Award van de Gaelic Athletic Association. 

01-03-2021 - Ieder kind moet kunnen meedoen: ook in Maastricht
Zowel kinderen in armoede als vluchtelingenkinderen vinden vaak de weg niet naar georganiseerd sport- en cultuuraanbod. Vanuit de provinciale subsidie ‘Meedoen’, bieden Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg vijf pilots aan in Limburg, waaronder de pilot ‘Meedoen in Maastricht’. Om invulling te geven aan deze pilot, slaan de gemeentelijke onderdelen Kaleidoscoop en Maastricht Sport de handen ineen, om er samen voor te zorgen dat meer kinderen en jongeren mee kunnen doen aan sportieve of culturele activiteiten.

22-01-2021 - Sportactiviteiten voor kinderen
Wij vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren om voldoende te bewegen – zéker nu! Niet alleen zetten wij middelen in via de scholen, ook organiseren wij de komende weken beweegactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, op verschillende locaties in Maastricht. De activiteiten zijn vrij toegankelijk en worden georganiseerd met strikte inachtneming van de geldende corona-maatregelen.

10-12-2020 - Onderwijs in beweging
Het onderwijsprogramma van Maastricht Sport, Basisschool in Beweging (BIB) is 3,5 jaar geleden gestart en op dit moment doen 17 van de 28 Maastrichtse Basisscholen mee aan het programma. Sinds de start zijn er diverse thema’s doorontwikkeld. Wat hebben we tot nu toe bereikt met het programma? En wat gebeurt er aan doorontwikkeling?