Maastricht Sport

Court op sportpark West

Maastricht Sport

Maastricht Sport beweegt de stad. Maastrichtenaren een leven lang laten sporten en bewegen, op hun eigen niveau en interessegebied. Dat is waar wij voor staan.

Wij geloven in de maatschappelijke kracht van sport en bewegen als middel voor de verbetering van de algehele vitaliteit van onze inwoners en stad. Daarvoor bieden we sport- en beweegprogramma’s aan, goede sportvoorzieningen en een aantrekkelijke sportomgeving.

Maastricht Sport faciliteert, beheert, ondersteunt, exploiteert, organiseert sporten in Maastricht. Dat doet een heel team van medewerkers samen met partners, verenigingen en studenten. Binnen en buiten, 'nat' en 'droog'. Op 172 speellocaties, 85 trapvelden, 32 basketbalveldjes, 35 jeu des boulesbanen, op 9 jongeren ontmoetingsplekken, 11 sportkooien annex sportontmoetingsplekken, 2 Cruyff courts, 5 natuurspeelplekken, 10 sportparken, 19 binnensportaccommodaties, in het multifunctionele zwembad ‘het Geusseltbad’. En we doen dat op 23 Maastrichtse basisscholen, waar de Maastricht Sport medewerkers bewegingsonderwijs verzorgen.

Een team van ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers, staat hier dagelijks voor klaar. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijswerkveld, de gezondheidszorg, welzijnsorganisaties en commerciële partijen maken we sporten en bewegen in Maastricht mogelijk.
 

Het Combinatiegebouw
Voor RKASV Amby, Willem 1 en de Maastrichtse Hockeyclub (MHC) is dit hun thuisbasis. Daarnaast biedt de kleed- en clubaccommodatie en haar sportieve omgeving op en rond het kwaliteitssportpark Geusselt diverse mogelijkheden. Onder professioneel beheer en toezicht kunnen individuele gebruikers of groepen ook incidenteel gebruik maken van de faciliteiten.

De nieuwe sportvelden, de loopheuvel, de rondbaan met sprintbanen, de Jeu de boules banen en de extra speel- en/of beweegtoestellen zijn aantrekkelijk voor (beginnende)sporters maar zeker ook recreanten. Iedereen kan gebruik maken van de wandel en fietsroutes in het Geusseltpark. De z.g. "groene loper" vormt de verbinding met de stad.

Het Geusseltpark ontpopt zich hiermee tot een levendig parkgebied waarin sporten, wonen, werken en recreëren en elkaar ontmoeten voor iedereen mogelijk is.