Gezondheid

Maastricht Sport en Gezondheid - 'Een leven lang bewegen'
 

Maastricht Sport en gezondheid samen in beweging
Met en voor de gezondheidszorg heeft Maastricht Sport op maat gemaakte programma’s opgesteld. De sport- en beweegprogramma's worden ingezet om de gezondheid en algehele fysieke en mentale gesteldheid van inwoners van Maastricht te verbeteren. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met huisartsen, fysiotherapeuten, gezondheidscentra, MUMC+ en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gezondheid 
Deelnemers ontdekken dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen een heel belangrijke invloed heeft op de gezondheid. Dit inzicht biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

De huidige gezondheidsprogramma’s zijn:

- Beweeg Bewust
- COACH Sports, voor kinderen/jongeren met overgewicht 
- Health Checks
 

In deze video wordt een beknopte samenvatting gegeven van de aanpak en inhoud van de gezondheidsprogramma's van Maastricht Sport: 

Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma!​

Dat ze met pensioen zijn wil zeker niet zeggen dat de van origine Brabantse Jos (69) en Irene (66) Hermens achter de geraniums zijn verdwenen. Dit dynamische duo zit niet bepaald stil. Toen lichamelijke klachten hen beiden dwongen een stapje terug te doen en de huisarts hen doorverwees naar het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport, grepen ze die mogelijkheid graag aan om zo toch aan hun wekelijkse portie beweging te komen. Lees meer over Jos & Irene.
MEER NIEUWS Maastricht Sport & Gezondheid

De PlusPraktijk: Huisartsenpraktijk van de toekomst

De huisartsen van de regio Maastricht en Heuvelland streven samen naar het bieden van de beste zorg voor de patiënten in deze regio. Zij worden daarbij ondersteund door ZIO (Zorg In Ontwikkeling). Om deze zorg ook voor de toekomst te kunnen blijven garanderen is de vereniging Regionale Huisartsenzorg (RHZ), waarin deze artsen samen komen, per 1 juli 2018 gestart met het project PlusPraktijk.


Maastricht Sport dynamic Tennis

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over samenwerken met Maastricht Sport?
Neem dan contact op via dit formulier.


Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.