Gezondheid

Een leven lang bewegen
Maastricht Sport en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. In samenwerking met o.a. fysiotherapeuten, gezondheidscentra en MUMC+ zijn er diverse beweegprogramma's opgesteld.

In deze video wordt een beknopte samenvatting gegeven van de aanpak en inhoud van de gezondheidsprogramma's van Maastricht Sport: 

Maastricht Sport en gezondheid


Maastricht Sport en gezondheid samen in beweging
Met en voor de gezondheidszorg heeft Maastricht Sport op maat gemaakte programma’s opgesteld. De sport- en beweegprogramma's worden ingezet om de gezondheid en algehele fysieke en mentale gesteldheid van inwoners van Maastricht te verbeteren. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met huisartsen, fysiotherapeuten, gezondheidscentra, MUMC+ en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gezondheid 
Deelnemers ontdekken dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen een heel belangrijke invloed heeft op de gezondheid. Dit inzicht biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

De huidige gezondheidsprogramma’s zijn:

- Beweeg Bewust
- COACH Sports, voor kinderen/jongeren met overgewicht 
- Health Checks
 

AANBOD

Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma!​

Dat ze met pensioen zijn wil zeker niet zeggen dat de van origine Brabantse Jos (69) en Irene (66) Hermens achter de geraniums zijn verdwenen. Dit dynamische duo zit niet bepaald stil. Toen lichamelijke klachten hen beiden dwongen een stapje terug te doen en de huisarts hen doorverwees naar het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport, grepen ze die mogelijkheid graag aan om zo toch aan hun wekelijkse portie beweging te komen. Lees meer over Jos & Irene.
MEER NIEUWS Maastricht Sport & Gezondheid

ERVARING

Sportief onder de mensen

Op dinsdagochtend gaat Hanny naar de Dynamic Tennis les van Maastricht Sport. De gezelligheid begint al voordat de gymzaal geopend is. Er wordt met de groep bijgekletst terwijl iedereen richting gymzaal loopt. tijdens de warming up wordt duidelijk dat het sportieve niveau van de aanwezigen verschillend is, maar dit maakt niets uit aangezien iedereen mee kan doen op zijn eigen niveau of tempo. Bekijk de video


Maastricht Sport dynamic Tennis

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over samenwerken met Maastricht Sport?
Neem dan contact op via dit formulier.


Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.