Nieuws
04-05-2023 - Gevolgen nieuwbouw sportruimten nieuw sportseizoen
Op 17 april vond er een informatiebijeenkomst plaats over de bouw van 4 nieuwe binnensportruimten in Maastricht. Tijdens deze sessie werden aanwezigen geïnformeerd en konden zij meepraten over de sportruimten die gebouwd gaan worden bij de nieuwe kindcentra Scharn, de Groene Loper, in Belfort en in De Heeg. In De Heeg vervangt de nieuwe ruimte een deel van de capaciteit van de huidige sporthal.

29-04-2023 - De Dag van de Dans!
Dansen is bewegen, en bewegen is gezond! Wist je dat dansen niet alleen gezond is voor je lijf, maar ook heel goed is voor je hersenen? Doordat je bewegen combineert met muziek, daag je je hersenen tijdens het dansen uit en leg je nieuwe verbindingen. Zo breid je door te dansen letterlijk je hersencapaciteit uit.

11-04-2023 - Informatieavond nieuwe binnensportruimtes
Gemeente Maastricht gaat 4 nieuwe binnensportruimtes bouwen om te voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. De nieuwe ruimtes komen bij het nieuwe Kindcentrum Scharn, de Groene Loper, in Belfort en in De Heeg. In De Heeg vervangt de nieuwe ruimte een deel van de capaciteit van de huidige sporthal. Maandagavond 17 april informeert de gemeente jou over de ontwikkelingen.

05-04-2023 - Vandaag is het Nationale Wandeldag
Wandelen speelt een grote rol in onze gezondheid. In het kader van de Nationale Wandeldag hebben we gister een bezoek gebracht aan onze ’Sportief Wandelen’ beweeggroep. We spraken een aantal van de deelnemers én de lesgever van de groep.

12-07-2022 - Landelijke erkenning voor Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport
Het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport is deze maand landelijk erkend door de erkenningscommissie Sport en Bewegen. Deze onafhankelijke commissie beoordeelde het trainingstraject als een goed onderbouwde sportinterventie. Met het Beweeg Bewust programma worden jaarlijks 350 volwassenen Maastrichtenaren met een chronische ziekte gestimuleerd om te gaan sporten en bewegen. Na een 12-weeks trainingstraject begeleidt Maastricht Sport de deelnemers naar een regulier sport- en beweegaanbod. Van de deelnemers blijft 72 procent ook na een jaar sporten en bewegen.