Nieuws
09-07-2020 - Betalingsregeling voor huurders ruimten Maastricht Sport
Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft op 23 juni het besluit genomen om bedrijven en maatschappelijke organisaties (waaronder sportclubs), die gemeentelijke panden huren, en liquiditeitsproblemen ondervinden als gevolg van de uitbraak van het corona virus, de mogelijkheid te bieden om (aanvullend op uitstel) voor de maanden april, mei en juni 2020, (nog) drie maanden huuruitstel te verlenen.

25-06-2020 - Smile introduceert slimme chipknip
Met je chipknip ‘inchecken’ om deel te nemen aan een sportles, zonder dat je vastzit aan een lidmaatschap. Dat is de toekomst voor Stichting SMILE in Heugem. De multifunctionele ontmoetings- en beweegplek voor jong en oud in het sportpark aldaar, introduceerde onlangs de ‘SMILE kaart’. Een chipknip die je kunt opladen en waarmee je kunt deelnemen aan verschillende sportlessen. Zelfs een drankje in de sportkantine kun je ermee betalen. De stichting wil op deze manier het traditionele lidmaatschap doorbreken en een ‘open club’ karakter creëren.

29-04-2020 - Buiten sporten in gemeente Maastricht
Vanaf 29 april gelden de nieuwe maatregelen waardoor kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, weer samen mogen sporten in de buitenlucht. (geen officiële wedstrijden). Op basis van deze nieuwe maatregelen is de noodverordening Zuid-Limburg aangepast. Maar wat betekent dit voor buitensportclubs in de gemeente Maastricht?

28-04-2020 - Beweegactiviteiten voor kids
Vanaf deze week mogen kinderen in basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar) weer in groepsverband sporten in de buitenlucht. Daarom organiseert Maastricht Sport tot de scholen weer opengaan leuke beweegactiviteiten op de Cruyff Courts in de stad.

24-04-2020 - Protocol verantwoord sporten
Het kabinet kondigde afgelopen dinsdag een versoepeling van de maatregelen aan, voor kinderen en jeugd t/m 12 jaar. Dat is natuurlijk heel erg fijn want dit geeft veel voordelen. Het kabinet wijst ons er wel op om met een gezond verstand te handelen. Om verantwoord te kunnen sporten op de door Maastricht Sport geëxploiteerde sportparken, heeft Maastricht Sport een protocol opgesteld.