Nieuws
17-12-2019 - Maastricht Sport start pilot voor Maastrichtenaren met overgewicht
Maastricht Sport, huisartsenpraktijk Konings, Diëtistenpraktijk Annadal, Sterfysio Coumans en Fysiopraktijk Schiepers zijn afgelopen september een pilot gestart om Maastrichtenaren met overgewicht te helpen, fitter en vitaler te worden: de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Bewust Bewegen met Diabetes
12-08-2019 - Bewust Bewegen met Diabetes
Endocrinologen en verpleegkundig specialisten van het MUMC+ zijn gestart met het selecteren van patiënten die deel kunnen nemen aan het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport. In dit programma kunnen mensen die nog niet zelf het initiatief hebben genomen onder begeleiding starten met bewegen.


18-07-2019 - Maastricht Sport beweegt: Germaine Doelen
Stel je voor, je bent 24 jaar, studeert, werkt en wilt eigenlijk ook graag sporten, maar door voortdurende hevige hoofdpijn, ben je aan huis en de bank gekluisterd. Het overkwam Germaine Doelen uit Maastricht. Chronische hoofdpijn zorgde ervoor dat ze haar studie en werk moest opgeven.

Inzicht in de eigen gezondheid dankzij Health Checks
18-04-2019 - Inzicht in de eigen gezondheid dankzij Health Checks
Deze week vinden de halfjaarlijkse Health Checks van Maastricht Sport plaats! Mensen die al deelnemen aan de beweeggroepen van Maastricht Sport en een gedeelte van de Maastrichtse bevolking konden zich vrijwillig en gratis opgeven voor deze check.

Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma
11-04-2019 - Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma
Dat ze met pensioen zijn wil zeker niet zeggen dat de van origine Brabantse Jos (69) en Irene (66) Hermens achter de geraniums zijn verdwenen. Dit dynamische duo zit niet bepaald stil. Toen lichamelijke klachten hen beiden dwongen een stapje terug te doen en de huisarts hen doorverwees naar het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport, grepen ze die mogelijkheid graag aan om zo toch aan hun wekelijkse portie beweging te komen.