Nieuws
04-02-2023 - Wereldkankerdag op 4 februari
Jaarlijks sterven meer dan 40.000 mensen aan kanker, wat het nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak van Nederland maakt. Vandaag is het Wereldkankerdag en besteden wij extra aandacht aan het belang van bewegen.

Van links naar rechts: Mariska Bleijenberg, Jard Jacobs en Pieter Moors.
09-11-2022 - Bewegen is goed voor lichaam én geest
De gemeente wil graag dat je sport en beweegt. Omdat dat goed voor je is. Maastricht Sport is het onderdeel van de gemeente dat ervoor zorgt dat jij op jouw niveau kunt bewegen. En omdat ze behoorlijk wat verschillende sport- en beweeglessen aanbieden, zit er ook altijd wel iets bij dat bij jouw interesses past.

02-11-2022 - International Stress Awareness Day
Bewegen is gezond. Vandaag is het internationale Stress Awareness Day. Wist je dat sporten en bewegen invloed hebben op de mate waarin je stress ervaart? Jan Smeets, lesgever bij de beweeggroep Tai Chi van Maastricht Sport zegt er dit over:

29-09-2022 - Hart- en vaatzwemmen in het Geusseltbad
Vandaag is het Wereld Hart Dag en staat de gezondheid van het belangrijkste orgaan van ons lichaam centraal. Sporten en bewegen speelt een grote rol in onze gezondheid. Door genoeg te bewegen krijg je namelijk minder snel te maken met hart- en vaatziekten. Juist voor hart- en vaatpatiënten is daarom het van groot belang. Beweeg Bewust helpt je hierbij met veilig sporten en bewegen, onder intensieve persoonlijke begeleiding.

23-09-2021 - Van ziekenhuis naar Beweeghuis
In Maastricht is op 23 september het Beweeghuis geïntroduceerd, een voor Nederland uniek zorgnetwerk voor mensen met beweegklachten. Innovatief aan dit concept is dat 80% van de beweegzorg in de regio (groten)deels buiten het ziekenhuis plaatsvindt. Hiervoor werken medisch specialisten van het Maastricht UMC+, huisartsen, fysiotherapeuten en beweegcoaches intensief met elkaar samen.