Nieuws
23-09-2021 - Van ziekenhuis naar Beweeghuis
In Maastricht is op 23 september het Beweeghuis geïntroduceerd, een voor Nederland uniek zorgnetwerk voor mensen met beweegklachten. Innovatief aan dit concept is dat 80% van de beweegzorg in de regio (groten)deels buiten het ziekenhuis plaatsvindt. Hiervoor werken medisch specialisten van het Maastricht UMC+, huisartsen, fysiotherapeuten en beweegcoaches intensief met elkaar samen.

06-09-2021 - Dankzij sporten weer gewoon naar de supermarkt
Beweeg Bewust Annex, is een re-integratie-programma, dat is ontstaan uit een samenwerking van Maastricht Sport, Sociale Zaken Maastricht Heuvelland en Annex. Een van de deelnemers aan het programma is Tamara. Lees haar verhaal hieronder.

16-11-2020 - Alternatieve afsluiting Nationale Diabetes Challenge
Op zaterdag 14 november vond de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge Light (NDCL) plaats. Vanwege de coronamaatregelen is de Nationale Diabetes Challenge aangepast, vandaar dat we dit jaar spreken van de Light-versie. 

17-12-2019 - Maastricht Sport start pilot voor Maastrichtenaren met overgewicht
Maastricht Sport, huisartsenpraktijk Konings, Diëtistenpraktijk Annadal, Sterfysio Coumans en Fysiopraktijk Schiepers zijn afgelopen september een pilot gestart om Maastrichtenaren met overgewicht te helpen, fitter en vitaler te worden: de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Bewust Bewegen met Diabetes
12-08-2019 - Bewust Bewegen met Diabetes
Endocrinologen en verpleegkundig specialisten van het MUMC+ zijn gestart met het selecteren van patiënten die deel kunnen nemen aan het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport. In dit programma kunnen mensen die nog niet zelf het initiatief hebben genomen onder begeleiding starten met bewegen.