Nieuws
16-11-2020 - Alternatieve afsluiting Nationale Diabetes Challenge
Op zaterdag 14 november vond de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge Light (NDCL) plaats. Vanwege de coronamaatregelen is de Nationale Diabetes Challenge aangepast, vandaar dat we dit jaar spreken van de Light-versie. 

01-11-2020 - Brochure Onderwijs Vangnet Sport en Bewegen
Doel Vangnet Sport en Bewegen: 

Het doel is om structureel samen te werken met partners in de directe omgeving van het kind, om zo sociaal-emotionele achterstanden, achterstanden op gebied van gezondheid en leefstijl alsook motorische achterstanden te verkleinen of zelfs geheel op te heffen en om grotere motorische achterstanden te voorkomen.

24-10-2020 - Sjors Sportief succesvol van start
Afgelopen september werd het nieuwe Sjors Sportief aanbod voor schooljaar 2020-2021 bekendgemaakt. Meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen ontvingen het digitale Sjors Sportief boekje met zo’n 40 verschillende sportkennismakingslessen in Maastricht. Op vrijdag 2 oktober gingen de inschrijvingen open en konden de kinderen kiezen uit bekende sporten als judo, dans en atletiek tot in het oog springende sporten als onderwaterhockey, baton twirling, mountainbiken en zeemeerminzwemmen. 

23-10-2020 - Voortgang bewegend leren
Kinderen leren door te ontdekken en door te ervaren. Ze leren door samen te spelen, te bewegen, rennen, vallen, opstaan én doorgaan. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat bewegen van grote meerwaarde is op de cognitieve ontwikkeling van het kind. De hersenen worden geactiveerd door beweging. Maastricht Sport speelt hierop in door Bewegend Leren als module aan te bieden binnen Basisschool in Beweging. 

02-10-2020 - Sjors Sportief weer van start
Deze week ontvingen meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen toegang tot het nieuwe uitgebreide Sjors Sportief aanbod. Vanaf vrijdag 2 oktober om 14 uur kunnen zij zich (vaak gratis) inschrijven voor bijna 50 verschillende sportkennismakingslessen bij sportclubs en -verenigingen en in Maastricht.