Nieuws
21-06-2024 - Nieuwe app maakt sporten voor kinderen nóg leuker
Met de nieuwe app Good2Move kunnen kinderen zichzelf filmen tijdens het sporten. Door naar zichzelf te kijken – als ze bijvoorbeeld een koprol maken – leren ze hoe ze nog beter kunnen bewegen. Daarnaast heeft de app veel handige tips, ook voor docenten.

18-06-2024 - LED-verlichting voor Maastrichtse sportparken
Alle sportparken van Maastricht Sport krijgen de komende weken LED-verlichting. Het gaat om zeven sportparken in Heer, Wolder, Daalhof, Scharn, West , Geusselt-Noord en Geusselt-Zuid. In totaal worden op 24 velden de armaturen vervangen. Hiermee kan 30 tot 60 procent energie worden bespaard. Wethouder Hubert Mackus plaatste afgelopen maandag samen met het bestuur van voetbalvereniging Scharn de eerste LED-lamp.

05-06-2024 - Bijeenkomst nieuwe sportzaal Belfort
Vanwege de komst van een nieuw KKC (Kernkindcentrum) en de sloop van de huidige gymzaal, zijn we momenteel bezig met het ontwerp van de nieuwe sportzaal Belfort. Deze sportzaal komt aan het Keurmeestersplein in Belfort. Op maandag 17 juni organiseren wij een bijeenkomst waar het voorlopige ontwerp wordt toegelicht en we met de gebruikers in gesprek willen gaan.

23-05-2024 - Gek doen en lachen tijdens het sporten: bewegen werkt!
“Begin met de eerste stap, want je kunt meer dan je denkt.” Dat is het advies van Theo Mokkink. Zelf doet hij mee aan Bewegen Werkt! En daardoor komt niet alleen hijzelf in beweging. Bewegen Werkt! is een re-activeringsprogramma van Maastricht Sport en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

29-04-2024 - Feest op basisscholen tijdens de Koningsspelen
Meer dan 20 scholen in Maastricht namen afgelopen vrijdag deel aan de Koningsspelen, elk op hun eigen manier. Zo konden de leerlingen van Kindcentrum het Mozaïek verschillende sporten en spellen uitproberen. Op Kindcentrum de Vlinderboom was er een sponsorloop en op IKC Dynamiek werd er kennisgemaakt met de scouting en de nieuwere sport: ‘Archery Tag’, een combinatie van trefbal en boogschieten.