Nieuws
23-06-2020 - Sportaanbieders: doe mee met Sjors Sportief!
In het nieuwe schooljaar zet gemeente Maastricht het bewezen sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief voort op alle basisscholen in Maastricht, zodat de basisschoolleerlingen in de stad op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende sporten. Met het concept wil Maastricht Sport kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden en stimuleren dat kinderen structureel gaan sporten bij een vereniging, club of andere sportaanbieder. Doe dus mee!

24-04-2020 - 6x Voordelen van bewegend leren
Bewegen leren wordt steeds populairder. Ook bij de Basisschool in Beweging (BIB) scholen in Maastricht. Niemand kijkt meer gek op als een klas op het schoolplein al huppelend, rekensommen maken. Of wanneer kinderen staan tijdens de lessen. En de wetenschap is het erover eens: voldoende bewegen heeft positieve gevolgen voor de ontwikkeling van onze hersenen en is dus onmisbaar in het onderwijs. Het mag duidelijk zijn dat we dit vanuit Maastricht Sport alleen maar toejuichen. We zetten de voordelen van Bewegend Leren graag nog eens op een rij. Je leest ze hier.

24-04-2020 - Basisschool in Beweging klaar voor volgende fase
Al enkele jaren is Maastricht Sport actief op de Maastrichtse basisscholen, o.a. met het Basisschool in Beweging (BIB) programma. Nu de basis goed staat, gaat Maastricht Sport een nieuwe fase in met de doorontwikkeling van ‘Basisschool in Beweging’. Het doel is het bewerkstelligen van een verdergaand gezond klimaat op de basisschool, waarbij naast sport en bewegen, ook meer ingezet wordt op een gezonde voeding en het signaleren en doorverwijzen van leerlingen met een achterstand.

06-03-2020 - Sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief van start in gemeente Maastricht
Deze week heeft Maastricht Sport het sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief geïntroduceerd op alle basisscholen in Maastricht. Meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen ontvingen deze week het Sjors Sportief boekje. Vanaf vrijdag 6 maart om 16.00 uur kunnen zij zich (vaak gratis) inschrijven voor meer dan 60 verschillende sportkennismakingslessen.

13-02-2020 - Onderwijs werkveldbijeenkomst 2020
Of je nu op zoek was naar inspiratie en innovatieve manieren om bewegen te integreren in het onderwijsprogramma op jouw school. Of: gewoon om te sparren en ervaringen uit te wisselen met collega’s uit het onderwijs werkveld. Het maakt niet uit, het kon allemaal tijdens de derde editie van de Maastricht Sport onderwijs werkveldbijeenkomst die plaatsvond op woensdag 12 februari in Sporthal de Geusselt.