Nieuws
07-04-2021 - Op naar de zomer met Sjors Sportief
Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu! 

25-02-2021 - Werkveldbijeenkomst onderwijs
Elk jaar organiseert Maastricht Sport in het voorjaar een werkveldbijeenkomst over sport en bewegen op school. Een dag waarop we samenkomen, netwerken en leren van elkaar en anderen. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de werkveldbijeenkomst niet door te laten gaan.

22-01-2021 - Sportactiviteiten voor kinderen
Wij vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren om voldoende te bewegen – zéker nu! Niet alleen zetten wij middelen in via de scholen, ook organiseren wij de komende weken beweegactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, op verschillende locaties in Maastricht. De activiteiten zijn vrij toegankelijk en worden georganiseerd met strikte inachtneming van de geldende corona-maatregelen.

10-12-2020 - Onderwijs in beweging
Het onderwijsprogramma van Maastricht Sport, Basisschool in Beweging (BIB) is 3,5 jaar geleden gestart en op dit moment doen 17 van de 28 Maastrichtse Basisscholen mee aan het programma. Sinds de start zijn er diverse thema’s doorontwikkeld. Wat hebben we tot nu toe bereikt met het programma? En wat gebeurt er aan doorontwikkeling?

24-10-2020 - Sjors Sportief succesvol van start
Afgelopen september werd het nieuwe Sjors Sportief aanbod voor schooljaar 2020-2021 bekendgemaakt. Meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen ontvingen het digitale Sjors Sportief boekje met zo’n 40 verschillende sportkennismakingslessen in Maastricht. Op vrijdag 2 oktober gingen de inschrijvingen open en konden de kinderen kiezen uit bekende sporten als judo, dans en atletiek tot in het oog springende sporten als onderwaterhockey, baton twirling, mountainbiken en zeemeerminzwemmen.