Nieuws
06-12-2021 - Werkveldbijeenkomst Onderwijs & Sport geannuleerd
Vanwege de hoge besmettingscijfers van het coronavirus en verscherping van de maatregelen hebben wij besloten om de Werkveldbijeenkomst Onderwijs & Sport te annuleren. De bijeenkomst die aanvankelijk gepland stond op woensdag 2 februari 2022, hopen we het volgend schooljaar weer te kunnen organiseren voor iedereen die geïnteresseerd is in sporten en bewegen in het onderwijs.

22-09-2021 - Sjors Sportief is terug in het nieuwe schooljaar
Sjors Sportief daagt ook dit schooljaar alle basisschoolkinderen weer uit om met hem mee te sporten. Meer dan 30 verschillende sportclubs- en verenigingen in Maastricht organiseren gedurende het hele schooljaar naschoolse kennismakingslessen, waar kinderen zich via Sjors Sportief (vaak gratis) voor kunnen aanmelden. Op deze manier kunnen kinderen ontdekken welke sporten er zijn en wat ze leuk vinden, zonder meteen lid te hoeven worden. Inschrijven kan vanaf 28 september 16.00 uur.

15-06-2021 - Kinderen in beweging tijdens Maastrichtse Sportweek
Het is weer bijna tijd voor de Maastrichtse Sportweek! In samenwerking met studenten van Fontys Sporthogeschool, CIOS en ALO verzorgt Maastricht Sport weer een onvergetelijke sportweek van 21 t/m 25 juni. Dit jaar nemen er 16 Maastrichtse basisscholen met in totaal zo’n 3.000 leerlingen deel aan het sportieve programma. Ivm corona vinden alle activiteiten, in en rondom de school plaats en sporten de scholen niet samen op één locatie zoals andere jaren.

07-04-2021 - Op naar de zomer met Sjors Sportief
Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu! 

25-02-2021 - Werkveldbijeenkomst onderwijs
Elk jaar organiseert Maastricht Sport in het voorjaar een werkveldbijeenkomst over sport en bewegen op school. Een dag waarop we samenkomen, netwerken en leren van elkaar en anderen. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de werkveldbijeenkomst niet door te laten gaan.