Nieuws
22-01-2021 - Sportactiviteiten voor kinderen
Wij vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren om voldoende te bewegen – zéker nu! Niet alleen zetten wij middelen in via de scholen, ook organiseren wij de komende weken beweegactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, op verschillende locaties in Maastricht. De activiteiten zijn vrij toegankelijk en worden georganiseerd met strikte inachtneming van de geldende corona-maatregelen.

10-12-2020 - Onderwijs in beweging
Het onderwijsprogramma van Maastricht Sport, Basisschool in Beweging (BIB) is 3,5 jaar geleden gestart en op dit moment doen 17 van de 28 Maastrichtse Basisscholen mee aan het programma. Sinds de start zijn er diverse thema’s doorontwikkeld. Wat hebben we tot nu toe bereikt met het programma? En wat gebeurt er aan doorontwikkeling?

24-10-2020 - Sjors Sportief succesvol van start
Afgelopen september werd het nieuwe Sjors Sportief aanbod voor schooljaar 2020-2021 bekendgemaakt. Meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen ontvingen het digitale Sjors Sportief boekje met zo’n 40 verschillende sportkennismakingslessen in Maastricht. Op vrijdag 2 oktober gingen de inschrijvingen open en konden de kinderen kiezen uit bekende sporten als judo, dans en atletiek tot in het oog springende sporten als onderwaterhockey, baton twirling, mountainbiken en zeemeerminzwemmen. 

23-10-2020 - Voortgang bewegend leren
Kinderen leren door te ontdekken en door te ervaren. Ze leren door samen te spelen, te bewegen, rennen, vallen, opstaan én doorgaan. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat bewegen van grote meerwaarde is op de cognitieve ontwikkeling van het kind. De hersenen worden geactiveerd door beweging. Maastricht Sport speelt hierop in door Bewegend Leren als module aan te bieden binnen Basisschool in Beweging. 

02-10-2020 - Sjors Sportief weer van start
Deze week ontvingen meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen toegang tot het nieuwe uitgebreide Sjors Sportief aanbod. Vanaf vrijdag 2 oktober om 14 uur kunnen zij zich (vaak gratis) inschrijven voor bijna 50 verschillende sportkennismakingslessen bij sportclubs en -verenigingen en in Maastricht.