Nieuws
13-02-2020 - Onderwijs werkveldbijeenkomst 2020
Of je nu op zoek was naar inspiratie en innovatieve manieren om bewegen te integreren in het onderwijsprogramma op jouw school. Of: gewoon om te sparren en ervaringen uit te wisselen met collega’s uit het onderwijs werkveld. Het maakt niet uit, het kon allemaal tijdens de derde editie van de Maastricht Sport onderwijs werkveldbijeenkomst die plaatsvond op woensdag 12 februari in Sporthal de Geusselt.

03-12-2019 - Schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht
Met de hele klas samen schaatsen, buiten op het ijs. En dat terwijl het buiten nog niet eens zo hard vriest. In Maastricht kan het. Maastricht Sport organiseert alweer een aantal jaar het schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht op het Vrijthof. Inmiddels uitgegroeid tot een van de favoriete uitjes voor veel basisscholen. En dat is wel te zien aan de gezellige drukte op de ijsbaan tussen 2 en 18 december.

Vlinderboom, Kindcentrum, Maastricht, onderwijs Maastricht, Basisschool in beweging
13-11-2019 - Kindcentrum De Vlinderboom over Basisschool in beweging
Met als doel langdurig sporten te stimuleren, focust Maastricht Sport zich met langlopende programma's en activiteiten op de leerlingen van Maastrichtse (basis)scholen. ‘Basisschool in beweging’ is een langlopend programma voor basisschoolleerlingen waarbij, op basis van de wensen en behoeftes van de school, een programma op maat wordt samengesteld. Kindcentrum de Vlinderboom in Heer is zo’n ‘Basisschool in beweging’. Directeur Jan Slangen vertelt over de ontwikkelingen rondom het Basisschool in beweging programma op zijn school.

Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
11-11-2019 - Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
Als eerste gemeente in de provincie Limburg gaat Maastricht in 2020 aan de slag met het landelijk bewezen sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief. Middels Sjors Sportief worden basisschoolkinderen uitgenodigd om kennis te maken met diverse sporten en bewegingsvormen, zodat zij de sport kunnen vinden die écht bij ze past. Voor verenigingen en andere sportaanbieders biedt Sjors Sportief een podium om zichzelf en hun sportactiviteit(en) op de kaart te zetten bij de jeugdige doelgroep. Zo wil Maastricht Sport kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden, om de groei van het aantal jeugdleden én structurele sportparticipatie te bevorderen.

05-11-2019 - Succesvolle aftrap nieuwe reeks sportieve clinics
Met zo’n 25 kids in de leeftijd van 6 tot 12 jaar was het afgelopen woensdag een gezellige en bovenal sportieve bende in de Geusselt Sporthal. Onder begeleiding van professioneel volleybaltrainer Jerome Houten konden basisschoolleerlingen spelenderwijs kennismaken met volleybal en werden uitgedaagd voor een partijtje. De clinic was een initiatief van Maastricht Sport in samenwerking met VC Mestreech en Jokers VC. Het is de eerste in een reeks van sportieve clinics voor basisschoolleerlingen die Maastricht Sport de komende tijd samen met verschillende sportverenigingen gaat aanbieden.