Nieuws
10-11-2022 - Gezond Kindcentrum in Beweging verlengd tot 2027
Het programma Gezond Kindcentrum in Beweging, gericht op hogere beweegdeelname en gezonde voeding op Maastrichtse basisscholen, wordt de komende vijf jaar voortgezet. Binnen het programma werken we samen met MosaLira, Kom Leren, MIK/PIW, Samen Spelen, JOGG/GGD, Maastricht Vitale Stad en Fontys Sport Hogeschoo

09-11-2022 - Nationaal Schoolontbijt
Van 7 tot 11 november 2022 vindt dit jaar de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in Maastricht ontbijten dan weer samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie: een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.

01-09-2022 - Start nieuw schooljaar voor teamonderwijs
Na een welverdiende zomervakantie zijn onze LO+’ers druk in de weer geweest tijdens de opstartdagen. Onder het genot van vers fruit en inspirerende sessies is iedereen weer helemaal up-to-date over alle sportieve en gezonde initiatieven. De rugzakken zijn weer gevuld met nieuwe en uitdagende mogelijkheden om er weer een top schooljaar van te maken! 

15-06-2021 - Kinderen in beweging tijdens Maastrichtse Sportweek
Het is weer bijna tijd voor de Maastrichtse Sportweek! In samenwerking met studenten van Fontys Sporthogeschool, CIOS en ALO verzorgt Maastricht Sport weer een onvergetelijke sportweek van 21 t/m 25 juni. Dit jaar nemen er 16 Maastrichtse basisscholen met in totaal zo’n 3.000 leerlingen deel aan het sportieve programma. Ivm corona vinden alle activiteiten, in en rondom de school plaats en sporten de scholen niet samen op één locatie zoals andere jaren.

07-04-2021 - Op naar de zomer met Sjors Sportief
Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu!