Maastricht Sport en onderwijs

Een leven lang bewegen

Maastricht Sport en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. In het primair onderwijs wordt op enthousiasmerende wijze de basis gelegd voor een leven lang sporten en bewegen.

               

Maastricht Sport en onderwijs samen in beweging
Het dynamische beweegteam van Maastricht Sport verzorgt sportactiviteiten op sportaccommodaties in de hele stad. Op maat gemaakte programma’s die zijn opgesteld met en voor het onderwijs worden ingezet om de jongste inwoners van Maastricht te enthousiasmeren voor sport en beweging. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met scholen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen leuk is
Kinderen ontdekken op school, dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen leuk is. Deze funfactor biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

Onderwijsprgramma
In samenwerking met o.a. de GGD, maatschappelijke organisaties en de basisscholen is er een intensief programma opgesteld.

- Basisschool in beweging (Basis Onderwijs) 

In deze video wordt een beknopte samenvatting van de aanpak en inhoud van de onderwijsprogramma's van Maastricht Sport getoond. 

Artikel Basisschool in Beweging

Op weg naar een sportief gezond klimaat in en rond Maastrichtse scholen

Sinds een aantal jaren biedt Maastricht Sport het onderwijsprogramma Basisschool in Beweging aan om vanuit het verbeteren van het bewegingsonderwijs de kinderen op een leuke manier meer bezig te laten zijn met sport en bewegen. Basisschool Oda werkt sinds schooljaar 2015/2016 samen met Maastricht Sport om sport en bewegen in en rondom de school te stimuleren. Iris den Ridder, lid van het management bij Basisschool Sint Oda, vertelt over hun ervaring.

Lees verder

Maastricht Sport - Basisschool in Beweging

Schoolpleintour in de Week voor de Gezonde Jeugd

Nu de eerste voorjaarstemperaturen in februari al bereikt werden, is het tijd om de jeugd weer te stimuleren om naar buiten te gaan. Het buitenspelen wordt steeds minder populair in Nederland. Daarom organiseerde Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met Maastricht Sport op 12 maart in de Week voor de Gezonde Jeugd in Maastricht een ‘schoolpleintour’, waar danser Juvat Westendorp honderden basisschool leerlingen het plezier van bewegen liet zien

MEER NIEUWS Maastricht Sport & onderwijs

Trends, tips en ontwikkelingen op het gebied van bewegen tijdens Werkveldbijeenkomst Maastricht

Hoe belangrijk is het nu echt om bewegen in het onderwijs te integreren? Met welke eenvoudige trucjes kun je dit morgen al toepassen en kinderen meer laten bewegen in de klas, maar ook in de omgeving van de school? En, welke trends & ontwikkelingen staan ons de komende tijd te wachten op het gebied van bewegen en gezondheid voor jeugd? Op deze en meer actuele vraagstukken werd antwoord gegeven tijdens de inspiratiesessie Onderwijs & Bewegen van Maastricht Sport op woensdag 15 mei.

Contact

Heb je vragen of wil je weten wat Maastricht Sport voor jouw school kan betekenen?
Neemt dan contact op via 043-3504500 of onderstaand formulier.

Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.