Maastricht Sport en onderwijs

Een leven lang bewegen
Maastricht Sport en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. In het primair onderwijs wordt op enthousiasmerende wijze de basis gelegd voor een leven lang sporten en bewegen. In samenwerking met o.a. de GGD, maatschappelijke organisaties en de basisscholen zijn er intensieve programma's opgesteld.
In deze video ziet u een beknopte samenvatting van de aanpak en inhoud van de onderwijsprogramma's van Maastricht Sport: 

Maastricht Sport en onderwijs


Maastricht Sport en onderwijs samen in beweging
Het dynamische beweegteam van Maastricht Sport verzorgt sportactiviteiten op sportaccommodaties in de hele stad. Op maat gemaakte programma’s die zijn opgesteld met en voor het onderwijs worden ingezet om de jongste inwoners van Maastricht te enthousiasmeren voor sport en beweging. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met scholen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen leuk is
Kinderen ontdekken op school, dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen leuk is. Deze funfactor biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

Het huidige onderwijsprogramma is:

- Basisschool in beweging (Basis Onderwijs) 
 

Basisschool in Beweging

Op weg naar een sportief gezond klimaat in en rond Maastrichtse scholen

Sinds een aantal jaren biedt Maastricht Sport het onderwijsprogramma Basisschool in Beweging aan om vanuit het verbeteren van het bewegingsonderwijs de kinderen op een leuke manier meer bezig te laten zijn met sport en bewegen. Basisschool Oda werkt sinds schooljaar 2015/2016 samen met Maastricht Sport om sport en bewegen in en rondom de school te stimuleren. Iris den Ridder, lid van het management bij Basisschool Sint Oda, vertelt over hun ervaring.

Lees verder

Maastricht Sport - Basisschool in Beweging

Vignet gezonde school “sport en bewegen”

Op 20 april jl. werd op basisschool Scharn tijdens de kongingsspelen het vignet gezonde school “sport en bewegen” onthuld. Een mooi moment voor school om te laten zien dat sport, bewegen en gezondheid belangrijke thema’s zijn waar de school i.s.m. Maastricht sport en de JOGG regisseur aan werkt.

Het vignet, uitgereikt door MVV aanvoerder Ricardo Ippel werd met luid gejuich en veel trots door Annette Wijnen (directrice) in ontvangst genomen. 

Scharn ontvangt vignet gezonde school


MEER NIEUWS Maastricht Sport & onderwijs

Maastrichtse Sportweek komt er weer aan

Maastricht Sport organiseert in samenwerking met Fontys Sporthogeschool de Maastrichtse Sportweek van 18 t/m 22 juni 2018. Een week waarin basisscholieren in Maastricht op speelse wijze bewust worden gemaakt van het belang van sporten en bewegen tijdens een spannende en uitdagende sportdag. Plezier, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens de Maastrichtse Sportweek. Meer info >> 

Video: Basisschool in beweging
Deze video gaat over het programma 'Basisschool in beweging' dat Maastricht Sport in samenwerking met scholen en de GGD heeft ontwikkeld. Het doel van dit programma is om de actieve, gezonde levensstijl op scholen te bevorderen. Basisschool Scharn en Kindcentrum Manjefiek delen in deze video hun ervaring met dit onderwijsprogramma. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u weten wat Maastricht Sport voor úw school kan betekenen?
Neemt u dan contact op via 043-3504500 of onderstaand formulier.
Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.