Maastricht Sport en onderwijs

Een leven lang bewegen

Ontdekken dat sport en bewegen leuk is

Jong geleerd is oud gedaan. Ons doel is om kinderen in het primair onderwijs enthousiast te maken over sport en bewegen. Kinderen moeten zelf kunnen ontdekken dat sporten en bewegen leuk is. Waar kan dat beter dan op school? Dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met verschillende sporten. Volgens ons wordt op de basisschool de basis gelegd voor een leven lang sporten en bewegen. Samen met de directie en het team van scholen kunnen we zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor een sportief leven en een gezonde leefstijl.

Samen met onze partners verzorgen we sportactiviteiten op sportaccommodaties en scholen in de hele stad. Dagelijks werken we hiervoor nauw samen met scholen, sportverenigingen, sportopleidingen, de GGD en maatschappelijke organisaties.

               

Basisschool in Beweging

Samen met de scholen en onze partners werken we aan een gezond en kwalitatief sport- en beweegklimaat voor jongeren in Maastricht. Het programma Basisschool in Beweging (BIB) biedt een op maat gemaakte aanpak. Hierdoor wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van elke school en wordt de kans op een goed sport-, beweeg- en gezondheidsklimaat groter.

Onderwijspakketten Specifiek aanbod

Maastricht Sport biedt scholen binnen BIB drie verschillende onderwijspakketten aan. De intensiteit van de samenwerking tussen Maastricht Sport en scholen en de keuze van het juiste onderwijspakket is afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden die een school heeft. Deze onderwijspakketten worden uitgebreid beschreven in onze onderwijsbrochure die binnenkort  ook hier te downloaden is. 

  • Onderwijspakket Sport+
  • Onderwijspakket Basis+
  • Onderwijspakket LO+

Naast de reguliere programma’s, zijn er enkele programma’s ontwikkeld voor kinderen die op het gebied van onzekerheid, verlegenheid, overgewicht en motorische ontwikkeling extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bij deze programma's sporten de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving. wat een laagdrempelige opstap kan zijn om uiteindelijk weer aan te sluiten bij het reguliere sport- en beweegaanbod van verenigingen en sportaanbieders. De programma’s zijn op maat en kunnen in overleg met de contactpersoon sport of vakleerkracht aangevraagd worden.

  • Mix Sport Club
  • Playing for Succes
  • Coach Sports 

Save the date! Werkveldbijeenkomst 2020
Tijdens de Maastricht Sport werkveldbijeenkomsten delen we nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van bewegen in en rondom de school. We delen kennis en wisselen ervaringen uit.

Zet alvast in je agenda: 12 februari 2020; werkveldbijeenkomst met thema’s als bewegend leren en samenwerking met kindpartners.


 

Uniek meubilair Vlinderboom 
Om meer te bewegen op school, kun je natuurlijk gebruikmaken van de gymzaal of de speelplaats. Het kan echter ook gewoon in de klas. Daar weten ze bij Basisschool De Vlinderboom alles vanaf. De basisschool verving onlangs het oude schoolmeubilair door verstelbare, moderne meubels. Meubilair dat de kinderen stimuleert om in de juiste houding te gaan zitten of staan. Kinderen kunnen nu nog meer bewegen, in plaats van de hele dag te zitten in het klaslokaal.

Lees meer over het unieke meubilair van Basisschool de Vlinderboom >>>

Contact

Heb je vragen of wil je weten wat Maastricht Sport voor jouw school kan betekenen?
Neemt dan contact op via 043-3504500 of onderstaand formulier.

Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.