Maastricht Sport en onderwijs

Een leven lang bewegen
Maastricht Sport en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. In het primair onderwijs wordt op enthousiasmerende wijze de basis gelegd voor een leven lang sporten en bewegen. In samenwerking met o.a. de GGD, maatschappelijke organisaties en de basisscholen zijn er intensieve programma's opgesteld.
In deze video ziet u een beknopte samenvatting van de aanpak en inhoud van de onderwijsprogramma's van Maastricht Sport: 

Maastricht Sport en onderwijs


Maastricht Sport en onderwijs samen in beweging
Het dynamische beweegteam van Maastricht Sport verzorgt sportactiviteiten op sportaccommodaties in de hele stad. Op maat gemaakte programma’s die zijn opgesteld met en voor het onderwijs worden ingezet om de jongste inwoners van Maastricht te enthousiasmeren voor sport en beweging. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met scholen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen leuk is
Kinderen ontdekken op school, dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen leuk is. Deze funfactor biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

Het huidige onderwijsprogramma is:

- Basisschool in beweging (Basis Onderwijs) 
 

Scoren in de klas
Scoren in de klas

Basisschool in Beweging

Op weg naar een sportief gezond klimaat in en rond Maastrichtse scholen

Sinds een aantal jaren biedt Maastricht Sport het onderwijsprogramma Basisschool in Beweging aan om vanuit het verbeteren van het bewegingsonderwijs de kinderen op een leuke manier meer bezig te laten zijn met sport en bewegen. Basisschool Oda werkt sinds schooljaar 2015/2016 samen met Maastricht Sport om sport en bewegen in en rondom de school te stimuleren. Iris den Ridder, lid van het management bij Basisschool Sint Oda, vertelt over hun ervaring.

Lees verder

Maastricht Sport - Basisschool in Beweging

Koningsspelen 2019

Wilt u als school hulp bij de organisatie van de Koningsspelen 2019? Misschien kan een sportvereniging of sportaanbieder bij u in de buurt helpen! Om de organisatie van de Koningsspelen voor u gemakkelijker te maken, hebben wij - net als vorig jaar - een tool ontwikkeld waarmee u gemakkelijk in contact kunt komen met sportverenigingen in de buurt. 

‘Koningsmatch' is de online tool waarmee basisscholen en sportverenigingen met elkaar in contact kunnen komen om zo een Koningsmatch aan te bieden tijdens de Koningsspelen. 

MEER NIEUWS Maastricht Sport & onderwijs

Tweede werkveldbijeenkomst 15 mei 2019

Op 9 mei 2018 organiseerde Maastricht Sport i.s.m. JOGG en Mosalira een inspirerende werkveldbijeenkomst. Deelnemers werden middels workshops geïnformeerd en geïnspireerd over nieuwe ontwikkelingen, trends en praktische onderwerpen aangaande het onderwijs. Doordat deze eerste editie zo'n succes was organiseert Maastricht Sport op 15 mei de tweede werkveldbijeenkomst en daarvoor willen wij u graag uitnodigen.

Video: Basisschool in beweging
Deze video gaat over het programma 'Basisschool in beweging' dat Maastricht Sport in samenwerking met scholen en de GGD heeft ontwikkeld. Het doel van dit programma is om de actieve, gezonde levensstijl op scholen te bevorderen. Basisschool Scharn en Kindcentrum Manjefiek delen in deze video hun ervaring met dit onderwijsprogramma. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u weten wat Maastricht Sport voor úw school kan betekenen?
Neemt u dan contact op via 043-3504500 of onderstaand formulier.
Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.