Zorg en participatie

Maastricht Sport en zorg & particpatie 

Sporten en bewegen verbindt mensen en kent veel sociale componenten. Het welzijn en welbevinden van burgers in de stad krijgt door middel van sport een extra impuls. Samen spelen, als team gezamelijk een opdracht vervullen, het ontdekken van talenten. Er zijn talloze voorbeelden waarbij sport als verbindende kracht een grote rol speelt in de sociale ontwikkeling van eenieder. Maastricht Sport richt zich met een groot deel van haar activiteiten dan ook met namen op burgers en wijken in de stad Maastricht die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden zijn Bridge Overdag, Golf 4 You en Rots en Water.

(On)beperkt Sportief

Maastricht Sport is in 2013 een samenwerking aangegaan met Radar ( zie pagina 8 in bijlage van Echo) om mensen met een verstandelijke beperking enthousiast te maken om meer te gaan bewegen. Dit door middel van speciale lessen waarbij plezier voorop staat. Wilt u meer informatie over het project 'Radar beweegt', klik dan hier.
Inmiddels is de samenwerking met verschillende partijen uitgebreid en mogen wij Stichting Kompas Nederland, Stichting MEE, Vrienden van de Merici en Talent toevoegen aan ons project (On)beperkt sportief. Samen zetten wij ons in voor de sportieve belangen van de Maastrichtenaren met een beperking. Wilt u meer weten over dit project, klik dan hier.

Leger des Heils

In februari 2014 ondertekenden Maastricht Sport en het Leger des Heils een convenant waarin ze hun samenwerking bekrachtigden. Meer informatie over deze samenwerking vindt u hier
De Dutch Street Cup is een van de activiteiten waar Maastricht Sport en het Leger des Heils samen met Stichting Life Goals de handen voor ineen slaan.

Wilt u meer informatie over deze projecten of zoekt u een partner om projecten mee te ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact op met coördinator Sport en Bewegen Hein Poell.

MEER NIEUWS Maastricht Sport  zorg & participatie