Nieuws
19-02-2024 - Sporten en bewegen op het schoolplein
Alle kinderen spelen gemiddeld tussen de 4 en 6 uur per week op het schoolplein. Het is daarom belangrijk dat dit een plek is die kinderen uitdaagt om samen te bewegen en actief bezig te zijn. Maastricht Sport zet zich hier - samen met scholen - graag voor in met het programma Gezond Kindcentrum in Beweging (GKB). Hoe we dit doen lees je in dit artikel.

05-02-2024 - Energietoeslag nog niet gehad? Vraag ‘m aan!
Maastrichtse huishoudens die de energietoeslag nog niet hebben gehad, kunnen zelf energietoeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is maximaal 1.300 euro.
De energietoeslag is voor huishoudens met een netto-inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor een alleenstaande/ alleenstaand ouder is dat maximaal 1586 euro per maand en als je getrouwd bent of samenwoont is dat 2265 euro per maand.

05-02-2024 - Gym Extra gaat tweede traject in
Op alle scholen die werken met het programma Gezond Kindcentrum in Beweging worden de motorische vaardigheden van kinderen twee keer per jaar gemeten met de MQ Scan. Maastricht Sport en het Health Development Institute werken samen, zodat de vakleerkrachten LO+ vroegtijdig motorische aandachtspunten signaleren, de motorische groei monitoren en gezinnen ondersteunen om kinderen van jongs af aan vaardig in bewegen te krijgen.

03-01-2024 - Zo wordt ontbijten een gezond begin van de dag
De ochtend is voor veel ouders en kinderen spitsuur. Waar zijn de sportschoenen, wie heeft mijn tas gezien, denk aan je sjaal! Ontbijt schiet er dan soms bij in. Of er ontstaat een dagelijkse discussie over die ‘vieze boterhammen’. Daarom enkele praktische ontbijttips voor ouders. Dan wordt die ochtend net een beetje gezelliger én gezonder!

08-12-2023 - “Je voelt dat je een geluksstofje aanmaakt”
Door sporten je leven weer in beweging krijgen. Dat is de gedachte achter Bewegen naar Werk!, een samenwerking van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, Annex en Maastricht Sport. Hoe dat in zijn werk gaat? We gingen in gesprek met SPV’er Paul Jehoul van Mondriaan en zijn cliënt Jimmy.