Nieuws
03-11-2020 - Tijdelijke verzwaring maatregelen
Tijdens de persconferentie op 3 november heeft het kabinet een tijdelijke verzwaring van de maatregelen aangekondigd. In de loop van woensdag 4 november wordt onze website bijgewerkt op basis van deze nieuwe maatregelen die gelden vanaf woensdag 4 november om 22.00 uur. Daarnaast zullen we onze vaste gebruikers informeren via mail.

Corona-update: Persconferentie
03-11-2020 - Corona-update: Persconferentie
Tijdens de persconferentie op 3 november heeft het kabinet een tijdelijke verzwaring van de maatregelen aangekondigd. Om het aantal besmettingen sneller te laten dalen is besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. In de loop van woensdag 4 november wordt onze website bijgewerkt o

01-11-2020 - Brochure Onderwijs Vangnet Sport en Bewegen
Doel Vangnet Sport en Bewegen: 

Het doel is om structureel samen te werken met partners in de directe omgeving van het kind, om zo sociaal-emotionele achterstanden, achterstanden op gebied van gezondheid en leefstijl alsook motorische achterstanden te verkleinen of zelfs geheel op te heffen en om grotere motorische achterstanden te voorkomen.

24-10-2020 - Sjors Sportief succesvol van start
Afgelopen september werd het nieuwe Sjors Sportief aanbod voor schooljaar 2020-2021 bekendgemaakt. Meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen ontvingen het digitale Sjors Sportief boekje met zo’n 40 verschillende sportkennismakingslessen in Maastricht. Op vrijdag 2 oktober gingen de inschrijvingen open en konden de kinderen kiezen uit bekende sporten als judo, dans en atletiek tot in het oog springende sporten als onderwaterhockey, baton twirling, mountainbiken en zeemeerminzwemmen. 

23-10-2020 - Voortgang bewegend leren
Kinderen leren door te ontdekken en door te ervaren. Ze leren door samen te spelen, te bewegen, rennen, vallen, opstaan én doorgaan. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat bewegen van grote meerwaarde is op de cognitieve ontwikkeling van het kind. De hersenen worden geactiveerd door beweging. Maastricht Sport speelt hierop in door Bewegend Leren als module aan te bieden binnen Basisschool in Beweging.