Nieuws
05-11-2019 - Succesvolle aftrap nieuwe reeks sportieve clinics
Met zo’n 25 kids in de leeftijd van 6 tot 12 jaar was het afgelopen woensdag een gezellige en bovenal sportieve bende in de Geusselt Sporthal. Onder begeleiding van professioneel volleybaltrainer Jerome Houten konden basisschoolleerlingen spelenderwijs kennismaken met volleybal en werden uitgedaagd voor een partijtje. De clinic was een initiatief van Maastricht Sport in samenwerking met VC Mestreech en Jokers VC. Het is de eerste in een reeks van sportieve clinics voor basisschoolleerlingen die Maastricht Sport de komende tijd samen met verschillende sportverenigingen gaat aanbieden.

NDC Challenge!
08-10-2019 - NDC Challenge!
In de vroege ochtend van 28 september vetrokken 40 deelnemers vanuit de wandelgroepen van Maastricht Sport op weg naar de Uithof in Den Haag. Daar hebben zij hun beste beentje voortgezet tijdens de Nationale Diabetes Challenge, een wandeltocht met verschillende afstanden.


Gezocht: Sportkampioenen van Maastricht!
08-10-2019 - Gezocht: Sportkampioenen van Maastricht!
Op maandag 20 januari 2020 organiseert de Gemeente Maastricht in samenwerking met Maastricht Sport het jaarlijkse Sportgala. Hét moment om de Maastrichtse sportkampioenen van 2019 in het zonnetje☀️???? te zetten. Net als ieder jaar zullen ook deze keer prijzen worden uitgereikt voor de beste sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar. Nieuw dit jaar is de categorie voor mindervalide sporters.


Samenwerking met kindpartners MIK, Samen Spelen en Kinderstralen
01-10-2019 - Samenwerking met kindpartners MIK, Samen Spelen en Kinderstralen
In de afgelopen periode zijn er verschillende structurele samenwerkingsverbanden tussen school, kindpartners en Maastricht Sport ontstaan. De kindpartners waar Maastricht Sport nu ook mee samenwerkt zijn: MIK, Samen Spelen en Kinderstralen.
LO+ vakleerkrachten verzorgen of coördineren het beweegaanbod binnen de Intergraal Kind Centra. Hierbij kunt u denken aan TSO activiteiten, naschoolse activiteiten of een alternatief beweegaanbod voor de 0-4 jarigen.


Geen Maastrichtse Sportweek 2020
29-09-2019 - Geen Maastrichtse Sportweek 2020
Komend jaar vindt er geen Maastrichtse Sportweek plaats. Binnen de aanpak van Basisschool in Beweging wordt namelijk een sportweek óf sportdag geïntegreerd. Per deelnemende school wordt bekeken welke behoeftes er zijn en op welke wijze we een andere invulling kunnen geven aan de sportweek, zodat deze naadloos aansluit.