Nieuws
24-04-2020 - Informatie gebruik buitensport- accommodaties
Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 21 april een versoepeling van de maatregelen aangekondigd voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar voor georganiseerde buitensport en -spel. Bekijk hier wat dit inhoudt voor de gemeente Maastricht.

24-04-2020 - 6x Voordelen van bewegend leren
Bewegen leren wordt steeds populairder. Ook bij de Basisschool in Beweging (BIB) scholen in Maastricht. Niemand kijkt meer gek op als een klas op het schoolplein al huppelend, rekensommen maken. Of wanneer kinderen staan tijdens de lessen. En de wetenschap is het erover eens: voldoende bewegen heeft positieve gevolgen voor de ontwikkeling van onze hersenen en is dus onmisbaar in het onderwijs. Het mag duidelijk zijn dat we dit vanuit Maastricht Sport alleen maar toejuichen. We zetten de voordelen van Bewegend Leren graag nog eens op een rij. Je leest ze hier.

24-04-2020 - Basisschool in Beweging klaar voor volgende fase
Al enkele jaren is Maastricht Sport actief op de Maastrichtse basisscholen, o.a. met het Basisschool in Beweging (BIB) programma. Nu de basis goed staat, gaat Maastricht Sport een nieuwe fase in met de doorontwikkeling van ‘Basisschool in Beweging’. Het doel is het bewerkstelligen van een verdergaand gezond klimaat op de basisschool, waarbij naast sport en bewegen, ook meer ingezet wordt op een gezonde voeding en het signaleren en doorverwijzen van leerlingen met een achterstand.

22-04-2020 - Update coronavirus
In navolging van de nieuwe maatregelen van het kabinet worden met onmiddellijke ingang alle sportaccommodaties van Maastricht Sport, waaronder ook het Geusseltbad, gesloten. 

22-04-2020 - Gebruik sportparken Maastricht
Op 21 april heeft het kabinet het besluit genomen dat kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel. Momenteel is Maastricht Sport aan het bekijken hoe dit georganiseerd kan worden in gemeente Maastricht en onder welke voorwaarden.