International Stress Awareness Day

Bewegen is gezond. Vandaag is het internationale Stress Awareness Day. Wist je dat sporten en bewegen invloed hebben op de mate waarin je stress ervaart? Jan Smeets, lesgever bij de beweeggroep Tai Chi van Maastricht Sport zegt er dit over:

“Wanneer er iets vervelends gebeurt in je leven, waar je later ooit om zal kunnen lachen, dan kun je er maar beter meteen om lachen. Chronische stress kan echt een probleem zijn. Zie het als een systeem dat voortdurend onder spanning staat, dat loopt vast of brandt uit. Ademhaling, de aanraking van je voeten op de aarde of een paar keer flink de veren uitschudden kunnen helpen om niet in stress te blijven hangen. Dagelijks een moment inplannen voor beweging, natuur, expressie en meditatie is het beste medicijn om niet teveel te stressen om de stress.”

Het beoefenen van Tai Chi of Yoga kan stress verminderen. Tai Chi staat in het teken van vitaliteit, gezondheid en balans. Het is een vloeiende bewegingsvorm uit China die lichaam en geest tot rust kan brengen. Hatha Yoga is een levendige vorm van yoga, waarin gewerkt wordt met lichaamsoefeningen, ademhaling, concentratie en klank. In- en ontspanning wisselen zich af.

Maastricht Sport biedt beide vormen van bewegen aan in de gratis beweeggroepen. Wie kennis wil maken met Yoga of Tai Chi is van harte welkom, zonder aanmelding vooraf. Meer informatie vind je op onze pagina

Tip: Maandag 7 november begint de Week van de Motoriek. Op die dag focust Maastricht Sport op het beweegkapitaal van ouderen. Er is van 10.00 – 12.30 uur een sport- en beweegcarrousel voor volwassenen en senioren. Zij kunnen dan kennismaken met Tai Chi en verschillende andere beweeggroepen zoals Buitengewoon Fit, Gyminstuif en Trampolinefit.

Bekijk hier meer informatie over de Sport- en Beweegcarrousel!