Nieuws
05-02-2024 - Gym Extra gaat tweede traject in
Op alle scholen die werken met het programma Gezond Kindcentrum in Beweging worden de motorische vaardigheden van kinderen twee keer per jaar gemeten met de MQ Scan. Maastricht Sport en het Health Development Institute werken samen, zodat de vakleerkrachten LO+ vroegtijdig motorische aandachtspunten signaleren, de motorische groei monitoren en gezinnen ondersteunen om kinderen van jongs af aan vaardig in bewegen te krijgen.

03-01-2024 - Zo wordt ontbijten een gezond begin van de dag
De ochtend is voor veel ouders en kinderen spitsuur. Waar zijn de sportschoenen, wie heeft mijn tas gezien, denk aan je sjaal! Ontbijt schiet er dan soms bij in. Of er ontstaat een dagelijkse discussie over die ‘vieze boterhammen’. Daarom enkele praktische ontbijttips voor ouders. Dan wordt die ochtend net een beetje gezelliger én gezonder!

08-12-2023 - Bewegen Werkt! “Je voelt dat je een geluksstofje aanmaakt”
Door sporten je leven weer in beweging krijgen. Dat is de gedachte achter Bewegen Werkt!, een samenwerking van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, Annex en Maastricht Sport. Hoe dat in zijn werk gaat? We gingen in gesprek met SPV’er Paul Jehoul van Mondriaan en zijn cliënt Jimmy.

02-11-2023 - De aftrap van de Week van de Motoriek
Van maandag 6 tot en met donderdag 9 november staat het thema ‘een leven lang sport en bewegen’ centraal tijdens de Week van de Motoriek. Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen. Voldoende kunnen bewegen begint met het trainen van je motorische vaardigheden.

19-09-2023 - Beweegverbinder brengt Malberg in Beweging
Back2Basics en Maastricht Sport werken samen om meer inwoners van de wijk Malberg in beweging te krijgen. De afgelopen maanden zijn er bijeenkomsten georganiseerd en hebben er gesprekken plaatsgevonden, om te kijken wat er hiervoor nodig is. Buurtbewoners, verschillende organisaties, vrijwilligers en verenigingen hebben hun gedachten en ideeën hierover gedeeld. Inmiddels zijn alle resultaten verzameld en uitgewerkt tot een actieplan. Voor de uitvoering van dit plan is er vanuit Maastricht Sport een ‘beweegverbinder’ aangesteld, die hier actief mee aan de slag gaat.