Nieuws
03-12-2019 - Schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht
Met de hele klas samen schaatsen, buiten op het ijs. En dat terwijl het buiten nog niet eens zo hard vriest. In Maastricht kan het. Maastricht Sport organiseert alweer een aantal jaar het schoolschaatsen tijdens Magisch Maastricht op het Vrijthof. Inmiddels uitgegroeid tot een van de favoriete uitjes voor veel basisscholen. En dat is wel te zien aan de gezellige drukte op de ijsbaan tussen 2 en 18 december.

27-11-2019 - SMILE Project Sportpark Heugem van start
Na maanden van voorbereiding was het op maandag 25 november eindelijk zover: op Sportpark Heugem gaf Wethouder Bert Jongen het startsein voor de activiteiten van Stichting SMILE. SMILE is een nieuw initiatief om het onlangs vernieuwde sportpark in de wijk Heugem veel breder in te zetten en het te gebruiken als een multifunctionele ontmoetings- en beweegplek voor jong en oud. SMILE is daarmee een bijzonder innovatief concept, dat door Maastricht Sport van harte wordt toegejuicht én ondersteund.

15-11-2019 - Maastricht op weg naar het sportakkoord
Maastricht werkt aan een lokaal sportakkoord, voor en door de stad. Na een drukbezochte aftrap op 25 september, vonden in de afgelopen weken een viertal verdiepingsbijeenkomsten plaats, elk ingaande op een ander thema. Maastricht Sport is uiteraard nauw betrokken bij de totstandkoming van het sportakkoord en volgt de ontwikkelingen op de voet. Zo waren we ook aanwezig bij de themabijeenkomst over ‘Jeugd & Sport’ op woensdag 6 november.

Vlinderboom, Kindcentrum, Maastricht, onderwijs Maastricht, Basisschool in beweging
13-11-2019 - Kindcentrum De Vlinderboom over Basisschool in beweging
Met als doel langdurig sporten te stimuleren, focust Maastricht Sport zich met langlopende programma's en activiteiten op de leerlingen van Maastrichtse (basis)scholen. ‘Basisschool in beweging’ is een langlopend programma voor basisschoolleerlingen waarbij, op basis van de wensen en behoeftes van de school, een programma op maat wordt samengesteld. Kindcentrum de Vlinderboom in Heer is zo’n ‘Basisschool in beweging’. Directeur Jan Slangen vertelt over de ontwikkelingen rondom het Basisschool in beweging programma op zijn school.

Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
11-11-2019 - Nieuw sportstimuleringsprogramma voor basisschoolkinderen in Maastricht
Als eerste gemeente in de provincie Limburg gaat Maastricht in 2020 aan de slag met het landelijk bewezen sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief. Middels Sjors Sportief worden basisschoolkinderen uitgenodigd om kennis te maken met diverse sporten en bewegingsvormen, zodat zij de sport kunnen vinden die écht bij ze past. Voor verenigingen en andere sportaanbieders biedt Sjors Sportief een podium om zichzelf en hun sportactiviteit(en) op de kaart te zetten bij de jeugdige doelgroep. Zo wil Maastricht Sport kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden, om de groei van het aantal jeugdleden én structurele sportparticipatie te bevorderen.