Nieuws
05-09-2022 - Start sport- en beweegaanbod
De zomervakantie is weer afgelopen. Dat betekent dat alle lessen van het sport & beweegaanbod weer starten volgens het reguliere rooster. Kijk voor je deelname goed naar het rooster want er hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden! Bekijk het rooster hier.

01-09-2022 - Start nieuw schooljaar voor teamonderwijs
Na een welverdiende zomervakantie zijn onze LO+’ers druk in de weer geweest tijdens de opstartdagen. Onder het genot van vers fruit en inspirerende sessies is iedereen weer helemaal up-to-date over alle sportieve en gezonde initiatieven. De rugzakken zijn weer gevuld met nieuwe en uitdagende mogelijkheden om er weer een top schooljaar van te maken! 

12-07-2022 - Landelijke erkenning voor Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport
Het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport is deze maand landelijk erkend door de erkenningscommissie Sport en Bewegen. Deze onafhankelijke commissie beoordeelde het trainingstraject als een goed onderbouwde sportinterventie. Met het Beweeg Bewust programma worden jaarlijks 350 volwassenen Maastrichtenaren met een chronische ziekte gestimuleerd om te gaan sporten en bewegen. Na een 12-weeks trainingstraject begeleidt Maastricht Sport de deelnemers naar een regulier sport- en beweegaanbod. Van de deelnemers blijft 72 procent ook na een jaar sporten en bewegen.

20-05-2022 - Nieuwe cricketpitch in Maastricht
Eind maart is er in Maastricht een openbare buitenvoorziening aangelegd waar cricket gespeeld kan worden. Dit is de eerste officiële voorziening in Maastricht om deze sport uit te oefenen. Maastricht Cricket Club (MCC) kwam in 2020 met het idee voor een cricketveld in Maastricht. Nu 2 jaar later is deze wens in vervulling gegaan en is de openbare cricketpitch aangelegd op het grasveld van de Rondostraat. De cricketpitch is vrij toegankelijk voor iedereen.

05-05-2022 - Een uitlaatklep en gevoel van vrijheid tijdens sporten
De Oekraïnse Ann, Daria en Karina deden gisteren mee aan de Run for Fun-les op sportpark Geusselt. De dames wonen sinds een maand in Nederland en hebben hun familie achtergelaten in Oekraïne. Ze vinden het opvallend hoe behulpzaam iedereen hier is. Zo zijn ze geholpen aan woonruimte en wees iemand hun op de gratis sportlessen van Maastricht Sport. Door te sporten komen de dames in contact met andere deelnemers en hebben ze een uitlaatklep om even ergens anders aan te denken. Het geeft hun een gevoel van vrijheid.