Nieuws
15-06-2021 - Kinderen in beweging tijdens Maastrichtse Sportweek
Het is weer bijna tijd voor de Maastrichtse Sportweek! In samenwerking met studenten van Fontys Sporthogeschool, CIOS en ALO verzorgt Maastricht Sport weer een onvergetelijke sportweek van 21 t/m 25 juni. Dit jaar nemen er 16 Maastrichtse basisscholen met in totaal zo’n 3.000 leerlingen deel aan het sportieve programma. Ivm corona vinden alle activiteiten, in en rondom de school plaats en sporten de scholen niet samen op één locatie zoals andere jaren.

14-06-2021 - Opening buitenschaakspel door wethouder Bert Jongen
Op plein 1992 is er afgelopen vrijdagmiddag 11 juni een enorm buitenschaakspel geopend. Wethouder Bert Jongen was aanwezig bij de officiële opening en nam het spel meteen in gebruik door een partij te spelen tegen enkele jeugdspelers.

25-04-2021 - Oproep verenigingen: MAAS!
Maastricht Sport is benaderd i.v.m. een fantastisch initiatief: MAAS! een driedaags, multidisciplinair stadsfestival. Een moment waarin tout Maastricht zich na deze moeilijke periode als vanouds van haar beste kant kan laten zien. Het zou mooi zijn als álle sectoren in de stad (sport, cultuur, sociaal-maatschappelijk, onderwijs, ondernemers) zich tijdens dit weekend samen zouden kunnen presenteren. Wij zijn op zoek naar sportverenigingen die op een of andere manier deel uit zouden willen maken van MAAS!

12-04-2021 - Sportuurtje voor kinderen asielzoekerscentrum
Als onderdeel van het proefproject ‘Meedoen in Maastricht’ werkt Maastricht Sport samen met verschillende partijen om meer kinderen te laten sporten. Bijvoorbeeld met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en Fontys Sporthogeschool. Zo kunnen kinderen kennismaken met sport en cultuur.

07-04-2021 - Op naar de zomer met Sjors Sportief
Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu!