Nieuws
12-07-2022 - Landelijke erkenning voor Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport
Het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport is deze maand landelijk erkend door de erkenningscommissie Sport en Bewegen. Deze onafhankelijke commissie beoordeelde het trainingstraject als een goed onderbouwde sportinterventie. Met het Beweeg Bewust programma worden jaarlijks 350 volwassenen Maastrichtenaren met een chronische ziekte gestimuleerd om te gaan sporten en bewegen. Na een 12-weeks trainingstraject begeleidt Maastricht Sport de deelnemers naar een regulier sport- en beweegaanbod. Van de deelnemers blijft 72 procent ook na een jaar sporten en bewegen.

20-05-2022 - Nieuwe cricketpitch in Maastricht
Eind maart is er in Maastricht een openbare buitenvoorziening aangelegd waar cricket gespeeld kan worden. Dit is de eerste officiële voorziening in Maastricht om deze sport uit te oefenen. Maastricht Cricket Club (MCC) kwam in 2020 met het idee voor een cricketveld in Maastricht. Nu 2 jaar later is deze wens in vervulling gegaan en is de openbare cricketpitch aangelegd op het grasveld van de Rondostraat. De cricketpitch is vrij toegankelijk voor iedereen.

05-05-2022 - Een uitlaatklep en gevoel van vrijheid tijdens sporten
De Oekraïnse Ann, Daria en Karina deden gisteren mee aan de Run for Fun-les op sportpark Geusselt. De dames wonen sinds een maand in Nederland en hebben hun familie achtergelaten in Oekraïne. Ze vinden het opvallend hoe behulpzaam iedereen hier is. Zo zijn ze geholpen aan woonruimte en wees iemand hun op de gratis sportlessen van Maastricht Sport. Door te sporten komen de dames in contact met andere deelnemers en hebben ze een uitlaatklep om even ergens anders aan te denken. Het geeft hun een gevoel van vrijheid.

Recordopbrengst Hondenplons gedoneerd aan Adelante Zorggroep
04-10-2021 - Recordopbrengst Hondenplons gedoneerd aan Adelante Zorggroep
Tijdens de Hondenplons 2021, die plaatsvond op 12 september, is er een recordbedrag van 1575,70 euro verzameld. Alle bezoekers, zowel honden als baasjes betaalden bij binnenkomst 1 euro entreegeld voor een middag vol spetterplezier. Het volledige bedrag komt ten goede aan de Adelante Zorggroep voor het herstel van de waterschade.

23-09-2021 - Van ziekenhuis naar Beweeghuis
In Maastricht is op 23 september het Beweeghuis geïntroduceerd, een voor Nederland uniek zorgnetwerk voor mensen met beweegklachten. Innovatief aan dit concept is dat 80% van de beweegzorg in de regio (groten)deels buiten het ziekenhuis plaatsvindt. Hiervoor werken medisch specialisten van het Maastricht UMC+, huisartsen, fysiotherapeuten en beweegcoaches intensief met elkaar samen.