Nieuws
29-04-2023 - De Dag van de Dans!
Dansen is bewegen, en bewegen is gezond! Wist je dat dansen niet alleen gezond is voor je lijf, maar ook heel goed is voor je hersenen? Doordat je bewegen combineert met muziek, daag je je hersenen tijdens het dansen uit en leg je nieuwe verbindingen. Zo breid je door te dansen letterlijk je hersencapaciteit uit.

11-04-2023 - Informatieavond nieuwe binnensportruimtes
Gemeente Maastricht gaat 4 nieuwe binnensportruimtes bouwen om te voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. De nieuwe ruimtes komen bij het nieuwe Kindcentrum Scharn, de Groene Loper, in Belfort en in De Heeg. In De Heeg vervangt de nieuwe ruimte een deel van de capaciteit van de huidige sporthal. Maandagavond 17 april informeert de gemeente jou over de ontwikkelingen.

05-04-2023 - Vandaag is het Nationale Wandeldag
Wandelen speelt een grote rol in onze gezondheid. In het kader van de Nationale Wandeldag hebben we gister een bezoek gebracht aan onze ’Sportief Wandelen’ beweeggroep. We spraken een aantal van de deelnemers én de lesgever van de groep.

04-02-2023 - Wereldkankerdag op 4 februari
Jaarlijks sterven meer dan 40.000 mensen aan kanker, wat het nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak van Nederland maakt. Vandaag is het Wereldkankerdag en besteden wij extra aandacht aan het belang van bewegen.

10-11-2022 - Gezond Kindcentrum in Beweging verlengd tot 2027
Het programma Gezond Kindcentrum in Beweging, gericht op hogere beweegdeelname en gezonde voeding op Maastrichtse basisscholen, wordt de komende vijf jaar voortgezet. Binnen het programma werken we samen met MosaLira, Kom Leren, MIK/PIW, Samen Spelen, JOGG/GGD, Maastricht Vitale Stad en Fontys Sport Hogeschoo