Nieuws
15-10-2024 - Ellen (66): “Door te sporten blijf ik fit voor mijn kleinkinderen”
Sportief is Ellen altijd al geweest. In haar jongere jaren heeft ze op hoog niveau getafeltennist. Ook heeft ze gehockeyd, geroeid en ook nog een aantal jaar hockeytraining gegeven. Tegenwoordig doet ze het iets rustiger aan, maar blijft beweging een belangrijk onderdeel van haar leven. “Ik blijf sporten tot in de kist!”, vertelt ze lachend.

27-09-2024 - Maastricht wint prijs voor ‘Beste initiatief op sport- en beweegbeleid’
Het Beweeghuis Maastricht is uitgeroepen tot ‘beste initiatief op sport- en beweegbeleid van het jaar 2023-2024’. Deze titel werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens het congres van de Vereniging Sport en Gemeenten in Den Bosch, waar later ook de ‘Sportgemeente van het jaar’ werd uitgeroepen. Wethouder voor sport Hubert Mackus en programmanager Rob Vanwersch (Maastricht UMC+) namen de prijs in ontvangst.

23-09-2024 - Dynamische Schooldag Evenement in Maastricht
Op vrijdag 20 september vond het ‘Dynamische Schooldag Evenement’ plaats in Maastricht. Tegelijkertijd gebeurde hetzelfde in Amsterdam en Groningen. Dit landelijke kennisevent richt zich op iedereen die betrokken is bij het leerproces van leerlingen en het maken van gezonde en actieve keuzes in het basisonderwijs. Het nationale evenement wordt georganiseerd om kennis te delen en bij elkaar mee te kunnen kijken.

10-09-2024 - Gouden weken in het onderwijs
Na 6 weken zomervakantie vindt er in alle klassen nieuwe ‘groepsvorming’ plaats. De leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. Dit proces bepaalt grotendeels de sfeer in de klas voor de rest van het schooljaar. Deze eerste weken worden de ‘Gouden weken’ genoemd. In het bewegingsonderwijs houden we hier rekening mee.

10-09-2024 - Van ‘Europees kampioen zitten’ naar beweegrijke leerlingen
Kinderen op basisscholen in Nederland hebben de twijfelachtige eer om kampioen zitten te zijn. Daar moet verandering in komen. Vorig jaar september zijn daarom twee Maastrichtse basisscholen begonnen met de Dynamische Schooldag.