Nieuws
15-07-2024 - Stage bij Maastricht Sport: leren van elkaar
Maastricht Sport werkt al jaren samen met Fontys Sport en Bewegen. Eerste- en tweedejaars studenten leren op de werkvloer wat het vakgebied allemaal te bieden heeft. Ook vierdejaars vinden hun weg naar Maastricht Sport. “Dit partnership is een mooie wisselwerking tussen onderwijs en onze praktijk. We leren van elkaar.”

26-06-2024 - “Bij COACH Sports word je niet gepusht, maar juist aangemoedigd”
Op de basisschool was Jayden Heuts (15) al enthousiast over sporten. “Maar ik was er helaas niet zo goed in.” Hij was competitief, maar zijn voeten werkten niet mee. Inmiddels gaat hij dankzij COACH Sports elke week naar rugby. “Ik heb het er ontzettend naar mijn zin en iedereen is heel vriendelijk. Net als de mensen van COACH Sports!”

21-06-2024 - Nieuwe app maakt sporten voor kinderen nóg leuker
Met de nieuwe app Good2Move kunnen kinderen zichzelf filmen tijdens het sporten. Door naar zichzelf te kijken – als ze bijvoorbeeld een koprol maken – leren ze hoe ze nog beter kunnen bewegen. Daarnaast heeft de app veel handige tips, ook voor docenten.

18-06-2024 - LED-verlichting voor Maastrichtse sportparken
Alle sportparken van Maastricht Sport krijgen de komende weken LED-verlichting. Het gaat om zeven sportparken in Heer, Wolder, Daalhof, Scharn, West , Geusselt-Noord en Geusselt-Zuid. In totaal worden op 24 velden de armaturen vervangen. Hiermee kan 30 tot 60 procent energie worden bespaard. Wethouder Hubert Mackus plaatste afgelopen maandag samen met het bestuur van voetbalvereniging Scharn de eerste LED-lamp.

05-06-2024 - Bijeenkomst nieuwe sportzaal Belfort
Vanwege de komst van een nieuw KKC (Kernkindcentrum) en de sloop van de huidige gymzaal, zijn we momenteel bezig met het ontwerp van de nieuwe sportzaal Belfort. Deze sportzaal komt aan het Keurmeestersplein in Belfort. Op maandag 17 juni organiseren wij een bijeenkomst waar het voorlopige ontwerp wordt toegelicht en we met de gebruikers in gesprek willen gaan.