Nieuws
26-03-2024 - Hulp voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire
Bent u door de kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen gekomen? Zoals schulden of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin? Neem dan contact op met ons op. Voor persoonlijke hulp en advies.

14-03-2024 - COACH Sports: plezier in sport staat voorop
“Bij COACH Sports gaat het vooral om plezier in het sporten en de succeservaring”, zegt Anna Leonardi. Samen met Sem Ackermans is zij een van de combinatiefunctionarissen sport en bewegen bij Maastricht Sport. Het programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht. “Als ze na COACH Sports doorstromen naar een sportclub is dat mooi meegenomen!”

12-03-2024 - Beweeg in Maastricht: alles over sporten en bewegen in Maastricht
Het platform is dé plek waar iedereen terecht kan voor alle informatie over sporten en bewegen in Maastricht. (Aspirant) sporters kunnen op een plattegrond precies zien waar in Maastricht welk sport- en beweegaanbod te vinden is.

19-02-2024 - Sporten en bewegen op het schoolplein
Alle kinderen spelen gemiddeld tussen de 4 en 6 uur per week op het schoolplein. Het is daarom belangrijk dat dit een plek is die kinderen uitdaagt om samen te bewegen en actief bezig te zijn. Maastricht Sport zet zich hier - samen met scholen - graag voor in met het programma Gezond Kindcentrum in Beweging (GKB). Hoe we dit doen lees je in dit artikel.

05-02-2024 - Energietoeslag nog niet gehad? Vraag ‘m aan!
Maastrichtse huishoudens die de energietoeslag nog niet hebben gehad, kunnen zelf energietoeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is maximaal 1.300 euro.
De energietoeslag is voor huishoudens met een netto-inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor een alleenstaande/ alleenstaand ouder is dat maximaal 1586 euro per maand en als je getrouwd bent of samenwoont is dat 2265 euro per maand.