De aftrap van de Week van de Motoriek

De aftrap van de Week van de Motoriek

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 november staat het thema ‘een leven lang sport en bewegen’ centraal tijdens de Week van de Motoriek. Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen. Voldoende kunnen bewegen begint met het trainen van je motorische vaardigheden. Andersom heeft bewegen ook weer een positief effect op de motorische ontwikkeling. Juist daarom is de Week van de Motoriek zo belangrijk. Deze week schenken we extra aandacht aan sporten en bewegen voor jong en oud, én organiseren we een leuke sport- en beweegcarrousel.

Kom in beweging met de sport- en beweegcarrousel
Ken jij de beweeggroepen van Maastricht Sport al? Tijdens de sport- en beweegcarrousel kun je in korte lessen van 30 minuten kennismaken met verschillende beweeggroepen en mensen. Volgende week donderdag 9 november van 09.30 – 11.30 uur is het zover op Sportpark Geusselt Noord. Van circuitjes en oefeningen tijdens Gyminstuif tot aan krachtoefeningen tijdens Bodytraining. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Zien we jou donderdag?

Op jonge leeftijd starten met bewegen
De basis van een leven lang sporten en bewegen wordt gelegd op jonge leeftijd. De combinatiefunctionarissen van Maastricht Sport verzorgen daarom zo’n 350 gymlessen per week op de Maastrichtse basisscholen. Beweging is niet alleen belangrijk tijdens schooltijd, maar juist voor en na schooltijd. Om kinderen na schooltijd te laten bewegen én te laten ervaren hoe leuk dit is, verzorgen wij op 14 locaties naschools sportaanbod. Tijdens de Week van de Motoriek geven we je op onze social media kanalen een kijkje in dit naschools sportaanbod op de Maastrichtse basisscholen.

De Week van de Motoriek is een initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Kijk voor meer informatie op https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/week-van-de-motoriek/