Veilig sporten met Sjors Sportief: oproep aan sportaanbieders!

Sinds 28 april mogen kinderen in basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar) weer in teamverband sporten in de buitenlucht. Premier Rutte heeft alle gemeenten opgeroepen om de regie te nemen rond deze versoepeling van de corona-maatregelen. Dit doen we mede door samen met lokale sportaanbieders- en verenigingen te kijken naar de mogelijkheden, zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om weer buiten te gaan sporten. Óók als zij (nog) geen lid zijn van een vereniging of sportclub.

Eerder dit jaar hebben wij het sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief gelanceerd in Maastricht. Dankzij het enthousiasme van de deelnemende sportaanbieders en -verenigingen, konden alle basisschoolkinderen uit de stad zich vanaf 6 maart inschrijven voor méér dan 60 verschillende sportkennismakingslessen! Helaas konden de vele aanvragen door de corona-pandemie niet doorgaan en moest Sjors zijn enthousiasme eventjes aan de wilgen hangen...


Oproep aan sportaanbieders

Nu de maatregelen voor basisschoolkinderen en de buitensport versoepeld zijn, willen wij vanuit de gemeente Maastricht alle sportaanbieders oproepen om – waar mogelijk – weer kennismakingslessen aan te gaan bieden via het platform Sjors Sportief. Basisschoolkinderen in beweging krijgen is nu immers belangrijker dan ooit!

Door vanaf 11 mei tot aan de zomervakantie sportactiviteiten aan te bieden voor kinderen t/m 12 jaar, leveren jullie een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van onze stad. Tevens is dit een mooie kans om jullie sport onder de aandacht te brengen van mogelijk toekomstige jeugdleden. Als extra stimulans is het gebruik van nog beschikbare gemeentelijke buitensportaccommodaties tot de zomervakantie gratis.


Hoe?

Om mee te doen vragen we jullie om:

Sportaanbieders die reeds deelnemen aan Sjors Sportief kunnen hun aanbod makkelijk updaten via hun account op www.sportstimulering.nl. Sportaanbieders die nog géén gebruik maken van het platform Sjors Sportief, kunnen een bericht sturen naar communicatie@maastrichtsport.nl.


Promotie

Zodra de scholen op 11 mei weer opengaan, zorgt Maastricht Sport ervoor dat alle 6.800 basisschoolkinderen in Maastricht en hun ouders/verzorgers op de hoogte gebracht worden van jullie buitensportactiviteiten, onder de noemer ‘Veilig sporten met Sjors Sportief’. We zullen ze proactief enthousiasmeren om zich in te schrijven voor jullie kennismakingslessen. Inschrijven verloopt via de Sjors Sportief website of app en is verplicht, zodat jullie ook rekening kunnen houden met de toeloop van het aantal kinderen. (Let op: er komt géén nieuwe Sjors-boekje.)

Kunnen jullie de komende weken geen sportactiviteiten aanbieden? Bijvoorbeeld omdat jullie niet beschikken over voldoende vrijwilligers of omdat jullie activiteiten alleen binnen georganiseerd kunnen worden? Dan begrijpen wij dat uiteraard volkomen. Gelukkig kunnen wij jullie in deze moeilijke tijd in ieder geval laten weten dat wij Sjors Sportief óók in het nieuwe schooljaar zullen voortzetten! Hierover binnenkort meer.