Naschools sportaanbod

Naschools sporten stimuleert kinderen om ook na schooltijd in beweging te blijven.

Op veel basisscholen verzorgt Maastricht Sport een naschools sportaanbod. De lessen worden gegeven door de vakleerkracht LO+ van Maastricht Sport. We motiveren kinderen om ook na schooltijd te sporten en bewegen. Met deze naschoolse sportactiviteiten laten we kinderen ervaren hoe leuk dit is. Kinderen krijgen de mogelijkheid om nieuwe sporten te ontdekken in een vertrouwde omgeving op hun school. Deze lessen zijn hiermee een mooie aanvulling op de reguliere gymlessen op school. Vaak worden klassen gemengd en worden ze ook op sociaal gebied gestimuleerd.

Over de lessen
De inhoud van de lessen verschilt per school. De vakleerkracht LO+ stelt elke week een andere les samen en past dit aan op de leerlingen. Zo gaan we aan de slag met klassieke sporten zoals basketbal, hockey en rugby. Maar er wordt ook kennisgemaakt met nieuwe sporten zoals Urban sports. Denk bijvoorbeeld aan 3x3 basketbal, slackline, mountainbiken of boulderen.

Deelnemen
Afhankelijk van de school en klas is er elke week of elke 2 weken een beweegles op de vaste sportlocatie. De vakleerkracht LO+ informeert ouders over het aanbod en rooster op de school. Ouders kiezen zelf of hun kind hieraan deelneemt.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!