Sportaanbieders: doe mee met Sjors Sportief!

In het nieuwe schooljaar 2020-2021 zet gemeente Maastricht het bewezen sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief voort op alle basisscholen in Maastricht. Sjors Sportief zorgt ervoor dat alle basisschoolleerlingen in de stad laagdrempelig kunnen kennismaken met verschillende sporten. Zo wil Maastricht Sport kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden en stimuleren dat kinderen structureel gaan sporten bij een vereniging, club of andere sportaanbieder. Gemeente Maastricht roept alle sportaanbieders in de stad dan ook op om mee te doen!
 

Het Sjors Sportief programma werd afgelopen maart geïntroduceerd op alle basisscholen in Maastricht. Na een succesvolle lancering gooide de corona-pandemie roet in het eten en konden de kennismakingslessen helaas niet doorgaan. Zeker nu, is bewegen erg belangrijk. In het najaar komt Sjors dan ook weer terug!
 

Over Sjors Sportief

Sjors Sportief is een landelijk sportstimuleringsprogramma dat basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met een grote verscheidenheid aan sporten, zonder meteen lid te hoeven worden. Met naschoolse kennismakingslessen kunnen kinderen ontdekken welke sporten er zijn en wat ze écht leuk vinden. Kinderen kunnen zich op www.sjorssportief.nl of via de Sjors Sportief-app inschrijven voor zoveel kennismakingslessen als ze willen, gratis of tegen een kleine bijdrage.
 

Bewezen concept

Sjors Sportief blijkt al in ruim 100 Nederlandse gemeenten een succesvolle formule. Het concept bestaat uit het kleurrijke Sjors Sportief boekje, bijbehorende lesmaterialen en een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en sportaanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp tot het verleden behoort. Uit de cijfers van Sjors Sportief blijkt dat maar liefst 20% van alle kinderen zich na de kennismakingslessen vast inschrijft bij een vereniging of club. Deelname is voor verenigingen dus een uitgelezen kans om de negatieve tendens in het aantal (jeugd)leden te doorbreken.
 

Hoe werkt het?

Verenigingen, clubs en andere sportaanbieders uit Maastricht kunnen hun sport komend schooljaar gratis promoten via www.sjorssportief.nl, door kennismakingactiviteit(en) te organiseren tussen oktober 2020 en juni 2021. De aangeboden activiteiten worden in een kleurrijk boekje gebundeld, dat eind september aan alle basisschoolkinderen in Maastricht uitgedeeld wordt. Kinderen schrijven zich in via de website of app van Sjors Sportief. Met een eigen login kunnen sportaanbieders de inschrijvingen voor hun activiteit(en) volgen.

Bekijk het boekje van 2019-2020 hier: https://www.cultuurensportstimulering.nl/Maastricht-Sjors-Sportief/
 

Aanmelden

Sportaanbieders kunnen zich tot 27 augustus 2020 aanmelden via www.sjorssportief.nl (registreren aanbieder). Mail voor meer informatie naar communicatie@maastrichtsport.nl.