Meer mensen in beweging!

Meer mensen in beweging!

Vanuit het project ‘Meer Mensen in Beweging’ van NOC*NSF zijn er diverse lokale pilots uitgevoerd waarin zorg- en sportpartners samenwerken om kinderen in beweging te brengen. Het project is gestart in januari 2022 en in Maastricht lag de focus op kinderen die deelnemen aan het COACH Sports programma. COACH Sports is een programma voor kinderen met overgewicht of obesitas, die nog niet voldoende bewegen en/of niet weten welke sport zij leuk vinden. Het doel van ‘Meer Mensen in Beweging’ is om kinderen vanuit het programma zo soepel en duurzaam mogelijk door te laten stromen naar regulier sportaanbod. Nadat de kinderen zijn doorgestroomd naar passend aanbod, wordt er regelmatig geëvalueerd om te zien hoe het gaat en of de sport nog bevalt. Tot nu toe zijn er al 4 kinderen met succes doorverwezen naar regulier sportaanbod.

Samenwerking met sportaanbieders
Inmiddels is er ook een samenwerking gestart met maar liefst 6 Maastrichtse sportaanbieders: Judoclub Tsukuri, Dansstudio Switch, Badmintonclub Rally, Volleybalclub Jokers, Velorium Bikepark en Citygym Maastricht. Enkele van deze aanbieders verzorgen structureel proeflessen bij de COACH Sports lessen, zodat de kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten en kunnen ontdekken wat zij leuk vinden. Deze aanbieders worden ook uitgenodigd voor bijscholingsbijeenkomsten van YCND (Your Coach Next Door) waarbij ze meer informatie krijgen over het geven van de juiste aandacht aan deze doelgroep.

Aansluiten bij netwerk
Heb jij als sportaanbieder ook interesse om aan te sluiten bij dit netwerk? Kijk dan voor meer informatie en de contactgegevens op de pagina van COACH Sports. Zo brengen we samen de kinderen in beweging!