MAASTRICHTSE SPORTWEEK 2018

Maastricht Sport organiseert in samenwerking met Fontys Sporthogeschool de Maastrichtse Sportweek van 18 t/m 22 juni 2018. Een week waarin basisscholieren in Maastricht op speelse wijze bewust worden gemaakt van het belang van sporten en bewegen tijdens een spannende en uitdagende sportdag. Plezier, elkaar ontmoeten én kennismaken met sport en bewegen staan centraal tijdens deze Maastrichtse Sportweek.

Kennismaken met (nieuwe) sporten 

De week van 18 t/m 22 juni staat helemaal in het teken van sporten en bewegen. Het is voor basisschoolleerlingen dé week om nieuwe sporten te proberen en te ontdekken. En ook om samen met klasgenoten leuk te sporten en spelen. Tijdens de sportdag kunnen alle kinderen hun beste beentje voor zetten. Tevens maken zij kennis met diverse verenigingen die de sporten aanbieden in hun eigen omgeving.
Om goed voorbereid te zijn op deze week, vinden op de ingeschreven scholen kennismakingslessen plaats. Deze worden verzorgd door studenten van de Fontys Sporthogeschool.


Sportdagen op sportparken Geusselt en West

Op maandag 18 juni vindt op de deelnemende scholen een officiële opening plaats. Deze opening wordt verricht met een gezamenlijke warming-up en ingeluid met het MSW2018 lied. De rest van de week (met uitzondering van woensdag) vinden op de sportparken West en Geusselt, sportdagen plaats.
Tijdens deze sportdagen staan er bekende sporten op het programma waaronder tennis, voetbal, dans, basketbal, atletiek en hockey, maar ook minder bekende en niet alledaagse sporten zoals smartgoals, BMX, funky hockey, freerunnen, ultimate frisbee en crossfit.

De sportdagen beginnen telkens om 10 uur en duren tot 14.30 uur.
Voor de groepen 1 en 2 vindt op de scholen zelf een zogenaamde ‘spellenkermis’ plaats. 
 Maastricht Sport
Maastricht Sport is de verzelfstandigde sportorganisatie van de gemeente Maastricht. Gevestigd in het Geusseltbad op het Geusseltpark faciliteert, beheert, ondersteunt, exploiteert, organiseert en verbindt Maastricht Sport sporten & bewegen in Maastricht.
Kortom, Maastricht Sport beweegt de stad letterlijk en figuurlijk.