Maastricht Sport en onderwijs
Basisschool in beweging
Schaken met Meester Ton
Schaken met Meester Ton
Meester Ton is een begrip in de Limburgse schaakwereld. Hij zal inmiddels duizenden kinderen de beginselen van het spel hebben bijgebracht. In heel Limburg geeft hij schaakles op scholen. Ook in Maastricht en het plezier straalt eraf! Ton is de jeugdleider van MagnusMosa en verzorgt iedere vrijdagmiddag schaaklessen in sporthal de Geusselt.

10@10 challenge van Rico Verhoeven
Op woensdag 26 september 2018 - tijdens de Nationale Sport Week - willen we alle basisschoolkinderen van Nederland in beweging brengen.


19 - 21 oktober: Euro Cycling XP 
Dé expo voor alle sportieve fietsers, wielrenners, mountainbikers & meer! Er is dit jaar ook voor de jongere fietsers van alles te beleven op Euro Cycling XP. Tijdens de driedaagse Euro Cycling XP is er ook een hal gericht op cycle fun voor de jeugd. Hier kunnen verschillende fietssporten worden uitgeprobeerd.

Je sporttalent ontdekken is fun
November: Je sporttalent ontdekken is fun
In samenwerking met Topsport Limburg organiseert Maastricht Sport op een aantal scholen het project 'je sporttalent ontdekken is fun'. Een project waarbij kinderen van groep 7 getest worden op kracht en snelheid, maar ook op sportmotivatie en sportvoorkeur. De kinderen ontvangen uiteindelijk een rapport met resultaten. De resultaten kunnen gebruikt worden om kinderen hun talenten en motivatie te laten ontwikkelen.

31 mei: Maastricht Sport Kanjers AquaChallenge
Op 31 mei vond in het Geusseltbad de Maastricht Sport Kanjers AquaChallenge plaats als onderdeel van het onderwijsprogramma 'Maastricht Sport Kanjers'.