Opening buitenschaakspel door wethouder Bert Jongen


 

Op plein 1992 is er afgelopen vrijdagmiddag 11 juni een enorm buitenschaakspel geopend. Wethouder Bert Jongen was aanwezig bij de officiële opening en nam het spel meteen in gebruik door een partij te spelen tegen enkele jeugdspelers.

Om dit schaakspel te realiseren heeft het CDA een motie ingediend, welke door de Raad is aangenomen. Het schaakspel wordt beheerd door vrijwilligers van de Maastrichtse Schaakvereniging, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. De schaakstukken zullen dagelijks – bij mooi weer – door deze vrijwilligers worden geplaatst en in de avond weer worden opgeborgen in de twee speciaal daarvoor ontworpen banken.

Dit plan is uitgevoerd in overleg met bewoners van Plein 1992, Centre Ceramique, Annex, Coffeelovers en de wijkagent. Maastricht Sport heeft het schaakspel met bijbehorende opbergbanken gerealiseerd.

Wethouder Jongen: “Dit sluit mooi aan op het succes van de populaire Netflix serie ‘The Queen’s Gambit’. Het is goed dat er straks in de buitenlucht geschaakt kan worden. We hopen dat het schaakspel bijdraagt aan een positieve sfeer op het plein.”