Nieuwe cricketpitch in Maastricht

Eind maart is er in Maastricht een openbare buitenvoorziening aangelegd waar cricket gespeeld kan worden. Dit is de eerste officiële voorziening in Maastricht om deze sport uit te oefenen. Maastricht Cricket Club (MCC) kwam in 2020 met het idee voor een cricketveld in Maastricht. Nu 2 jaar later is deze wens in vervulling gegaan en is de openbare cricketpitch aangelegd op het grasveld van de Rondostraat. De cricketpitch is vrij toegankelijk voor iedereen.

Maastricht Cricket Club
De pitch op de Rondostraat wordt wekelijks gebruikt door de Maastrichtse Cricket Club. De aanleg van de pitch is zelfs deels door MCC bekostigd. Hierbij zijn zij financieel gesteund door een subsidie van het Maastrichts Sportakkoord. De club bestaande uit meer dan 50 leden, traint hier in de zomer elke zaterdag- en zondagochtend van 07.00 - 10.00 uur. Buiten deze tijden kan de pitch door iedereen gebruikt worden. “Dit is een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen uit landen waar cricket een belangrijke sport is. Er zijn spelers uit India, Pakistan, Nederlands, VK, Afghanistan, Bangladesh en Zuid-Afrika. We willen zo veel mogelijk mensen in Maastricht laten zien hoe leuk cricket is. Iedereen is welkom om mee te doen.” Zegt Kunal Ranjan van Maastricht Cricket Club. Uiteindelijk wil MCC hier ook cricketsessies voor kinderen gaan organiseren. En evenementen waar teams uit andere steden aan mee kunnen doen, om deze sport ook in de rest van Limburg bekend te maken.

Over cricket
Cricket is een teamsport waarbij punten worden gescoord door heen en weer te lopen over de cricketpitch. Om de beurt gooit het ene team en slaat het andere team. Cricket is geschikt voor iedereen die van actie en samenwerken houdt. De sfeer rond een cricketveld is altijd heel ontspannen en iedereen is welkom om mee te doen. Cricket is in Nederland een nog wat onbekendere sport maar wordt steeds bekender.

Wil je meer weten over cricket in Maastricht?
Kijk op www.maastrichtcricket.nl of volg ‘MCC - Maastricht Cricket Club’ op Facebook
Heb je vragen? Neem contact op via maastrichtcricketclub@gmail.com