Nieuwe app maakt sporten voor kinderen nóg leuker

Met de nieuwe app Good2Move kunnen kinderen zichzelf filmen tijdens het sporten. Door naar zichzelf te kijken – als ze bijvoorbeeld een koprol maken – leren ze hoe ze nog beter kunnen bewegen. Daarnaast heeft de app veel handige tips, ook voor docenten.

Bewegen, kijken, leren
Tijdens de gymles leren kinderen hun motorische vaardigheden zoals rollen, springen en klimmen verbeteren. Met de app kunnen ze deze bewegingen filmen en direct daarna bekijken. Het filmpje is 10 seconden zichtbaar. Daarna wordt dit verwijderd en niet opgeslagen. De app voldoet aan alle privacyregels. Door terug te kijken zien ze wat anders en beter kan. Zo werken kinderen spelenderwijs aan hun motorische vaardigheden.

Ook op scholen in Maastricht
Op alle basisscholen van Gezond Kindcentrum in Beweging wordt er vanaf het nieuwe schooljaar in de gymlessen gebruik gemaakt van deze app. Leerlingen zijn niet verplicht om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Als ouders liever niet willen dat hun kind zichzelf filmt tijdens de gymlessen, kunnen ze dit doorgeven aan de vaste groepsleerkracht. Hier wordt rekening mee gehouden tijdens de lessen.

Maar de app kan meer
Good2Move biedt nog veel meer op het gebied van sporten en bewegen. Zo staan er meer dan 300 sport- en spelvormen op, lesmateriaal, instructievideo’s en nog veel meer. Het is een complete app voor het bewegingsonderwijs. Zo werken we aan meer en gevarieerder beweegtijd voor kinderen.