De Dag van de Dans!

Vandaag is het de Dag van de Dans!

Dansen is bewegen, en bewegen is gezond! Ook neuropsycholoog Erik Scherder benadrukt dat dansen goed is voor de hersenen: “Als je danst, bouw je een cognitieve reserve op. Dat komt doordat je bewegen combineert met muziek – je doet iets uitdagends, iets wat moeite kost. Daarmee stimuleer je je hersenen om nieuwe verbindingen te leggen. Zo breid je door te dansen letterlijk je hersencapaciteit uit.”

Ook bij Maastricht Sport kun je gezellig meedansen! Kun je niet terecht bij een dansvereniging, bijvoorbeeld om medische of financiële redenen? Bij verschillende beweeggroepen staat dansen en bewegen op muziek centraal. Zo is er bijvoorbeeld de beweeggroep Bodytraining voor volwassenen en senioren, of Volksdansen en Country Line Dance voor de 70-plussers:

  • Bij Bodytraining sport jij in een gezellige omgeving. Je beweegt op muziek en brengt tegelijkertijd jouw conditie op peil. Spierversterkende oefeningen worden op een leuke manier gecombineerd met aerobics. Alle oefeningen kunnen op eigen niveau uitgevoerd worden waardoor deze les geschikt is voor jong en oud.
  • Country Line Dance is een dansvorm uit Amerika die ook wel omschreven wordt als ‘formatiedans’, omdat er als groep gedanst wordt in één of meer rijen waarbij dezelfde bewegingen worden uitgevoerd en het samen één geheel wordt. Deze lessen staan vooral in het teken van nieuwe mensen ontmoeten, gezellig samen dansen en genieten van muziek.
  • Volksdansen: tijdens deze lessen worden er dansen uit verschillende landen gedaan. In een kring of in een rij. Alleen of met een partner. Intensieve dansen worden afgewisseld met rustige dansen. Enige ervaring is gewenst!

Lijkt het jou leuk om mee te dansen bij een van deze beweeggroepen? Kijk op de website om te zien op welke dagen wij deze lessen bij jou in de buurt geven. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langs komen!

Neem eens een kijkje tussen ons aanbod van de beweeggroepen!