Alternatieve afsluiting Nationale Diabetes Challenge

Op zaterdag 14 november vond de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge Light (NDCL) plaats. Vanwege de coronamaatregelen is de Nationale Diabetes Challenge aangepast, vandaar dat we dit jaar spreken van de Light-versie. 

Aanvankelijk zouden de deelnemers de challenge op deze dag afsluiten met een gezamenlijke wandeling in Maastricht, wat voorheen een afsluitende wandeling was met als startpunt de Uithof in Den Haag. Vanwege de aanscherpingen van de corona-maatregelen was het echter ook niet mogelijk om in groepsverband te wandelen op de aangepaste manier. Daarom stippelde Maastricht Sport enkele wandelroutes uit en deelde deze met de deelnemers. Zo kon toch iedereen individueel een wandeling van 5 óf 10 kilometer maken met als vertrekpunt het Geusseltbad. Op deze manier hebben we de Nationale Diabetes Challenge, die in de vroege ochtend op 7 september van start ging, toch een beetje gezamenlijk afgesloten.

De (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF).
Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Ook Maastricht Sport en SMPM omarmen dit initiatief.


Wil je meer weten over NDC? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/wolder