Gezondheid Nieuws
COACH Sports
Inzicht in de eigen gezondheid dankzij Health Checks
Inzicht in de eigen gezondheid dankzij Health Checks
Deze week vinden de halfjaarlijkse Health Checks van Maastricht Sport plaats! Mensen die al deelnemen aan de beweeggroepen van Maastricht Sport en een gedeelte van de Maastrichtse bevolking konden zich vrijwillig en gratis opgeven voor deze check.

Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma
Blijven bewegen dankzij ‘Beweeg Bewust’ programma
Dat ze met pensioen zijn wil zeker niet zeggen dat de van origine Brabantse Jos (69) en Irene (66) Hermens achter de geraniums zijn verdwenen. Dit dynamische duo zit niet bepaald stil. Toen lichamelijke klachten hen beiden dwongen een stapje terug te doen en de huisarts hen doorverwees naar het Beweeg Bewust programma van Maastricht Sport, grepen ze die mogelijkheid graag aan om zo toch aan hun wekelijkse portie beweging te komen.  

Limburgse kinderen met overgewicht krijgen coach
Limburgse kinderen met overgewicht krijgen coach
Kinderen met overgewicht in de provincie Limburg kunnen vanaf nu uitgebreide ondersteuning krijgen om af te vallen en hun gezondheid te verbeteren. Een proef die in Maastricht zijn nut heeft bewezen, wordt uitgerold over de hele provincie.

Beweeg Bewust fysiotherapie!
Beweeg Bewust fysiotherapie!
De focus binnen Beweeg Bewust ligt bij de samenwerking met fysiotherapeuten op revalidatie. Het programma Beweeg Bewust loopt met name via medisch specialisten en huisartsen.

Health Check!
Health Check!
Een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend, maar kan wel worden gestimuleerd. Maastricht Sport organiseert twee keer per jaar health checks voor deelnemers van de beweeggroepen en cliënten/patiënten van Beweeg Bewust partners. Tijdens de Health Check krijgen deelnemers zicht op BMI, kracht, conditie, lenigheid en balans. Deelnemers krijgen ook persoonlijk advies om hun gezondheid verder te verbeteren.