Geusseltbad

Geusseltbad

Het nieuwe zwembad Geusseltbad is onderdeel van Maastricht Sport en staat symbool voor de ambities van de stad Maastricht. Geusseltbad is een voorbeeld in Nederland op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Het bad richt zich op verschillende doelgroepen zoals verenigingen, sporters, families, recreanten, (zwem)verenigingen, leszwemmers en zwemmers met een medische indicatie.

Dagelijks wordt er een gevarieerd aanbod van programmalijnen voor diverse doelgroepen in de 4 themabaden aangeboden. Het multifunctionele buitenbad met ruime ligweide en gezellige horecavoorziening nodigt in de zomer uit tot aangenaam verpozen. Meer informatie op www.geusseltbad.nl

Combinatiegebouw

Geusseltbad is een combinatiegebouw. Naast het zwembad zijn op deze locatie de kleed-clubruimten en kantine van enkele amateur- sportverenigingen ondergebracht. Voor RKASV Amby, Willem I en de Maastrichtse Hockeyclub (MHC) is dit hun thuisbasis.

Daarnaast biedt de kleed-clubaccommodatie en haar sportieve omgeving op en rond het kwaliteitssportpark Geusselt diverse mogelijkheden. Onder professioneel beheer en toezicht kunnen individuele gebruikers of groepen ook incidenteel gebruik maken van de faciliteiten.

De nieuwe sportvelden, de loopheuvel, de rondbaan met sprint-banen, de Jeu de boulesbanen en de extra speel-en/of beweegtoestellen zijn aantrekkelijk voor (beginnende)sporters maar zeker ook recreanten. Begin 2014 zijn ook de wandel en fietsroutes in het Geusseltpark gereed en vormt het Geusseltpark de verbinding met de stad via de z.g. “groene loper”.