13-04-2022 - Nieuwe partner: Maastricht Cricket Club
Maastricht Cricket Club sluit zich aan bij het Maastrichts Sportakkoord. De ondertekening van het akkoord vond plaats op de Cricketpitch. Die eerder gerealiseerd werd door middel van een subsidie vanuit het Maastrichts Sportakkoord. De Maastricht Cricket Club, bestaan uit een groep van meer dan 50 leden. Gedurende het seizoen komen zij wekelijks samen op het Viegenpark aan de Rondostraat. Dit is een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen uit landen waar cricket een belangrijke sport is. De club wil zo veel mogelijk mensen warm maken voor deze in Maastricht nog wat onbekende sport. Samen willen we een bijdrage leveren aan Maastricht, als een stad voor mensen met verschillende achtergronden. Een stad waar het leven goed is en waar we samen aan de vitaliteit van de stad werken.

08-04-2022 - Nieuwe partner: Everybody Groep
Everybody Groep heeft zich aangesloten bij het Maastrichts Sportakkoord. Deze landelijke organisatie werkt samen met werkgevers en werknemers aan vitale organisaties. Dit doen ze door het aanbieden van verschillende soorten trajecten van gezondheids­optimalisatie tot re-integratie en contract­overname. Met hun recent gelanceerde aanpak “Andersom Denken’ willen zij bijdragen aan een vitaler en gezonder leef/werk-klimaat.

21-03-2022 - Nieuwe partner: Schaakvereniging Maastricht
Schaakvereniging Maastricht heeft zich, door middel van het ondertekenen van het Maastrichts Sportakkoord, aangesloten bij Maastricht Vitale Stad. Als schaakclub, die al sinds 1920 is geworteld in de Maastrichtse samenleving, zetten zij zich in voor promotie van de schaaksport.

16-03-2022 - Nieuwe partner: Kimbria Racket Club Maastricht
Kimbria Racket Club Maastricht heeft zich aangesloten bij het Maastrichts Sportakkoord. Het Maastrichts Sportakkoord en Kimbria Racket Club Maastricht vinden elkaar op het knooppunt van breedte- en topsport. Hierom ondertekent Kimbria RCM het akkoord. Stichting ‘Maastricht Vitale Stad – uitvoerder van het Maastrichts Sport Akkoord’ is blij met de aansluiting van deze vitale vereniging.

25-02-2022 - Nieuwe partner: Fietsersbond Maastricht & Heuvelland
Op 15 februari sloot de Fietsersbond Maastricht & Heuvelland zich aan bij Stichting Maastricht Vitale Stad. De Fietsersbond is een vereniging van fietsers met meer dan 30.000 leden en heeft afdelingen door heel Nederland en een kantoor in Utrecht. De Fietsersbond afdeling Maastricht is de meest zuidelijke afdeling en behartigt de belangen van fietsers in Maastricht en in de Heuvellandgemeenten.