Nieuwe partner: Schaakvereniging Maastricht

Nieuwe partner: Schaakvereniging Maastricht

Schaakvereniging Maastricht heeft zich, door middel van het ondertekenen van het Maastrichts Sportakkoord, aangesloten bij Maastricht Vitale Stad. Als schaakclub, die al sinds 1920 is geworteld in de Maastrichtse samenleving, zetten zij zich in voor promotie van de schaaksport.

Schaken is goed voor ouderen. Het houdt de hersens lenig. Schaken, en een schaakclub bezoeken, bevordert de vitaliteit. Ook is het goed voor kinderen. Je bevordert het concentratievermogen, geduld, leren verliezen, gezond omgaan met winnen, vooruitdenken en analyseren.

Ook bevordert schaken het sociale contact met ontmoeting’ en verbinding. Zo  analyseer je na afloop van een wedstrijd vaak samen de gespeelde zetten. Een voorbeeld voor andere sporten of spellen!

“Als Schaakvereniging Maastricht willen we graag mensen met elkaar verbinden. ‘Vitaliteit’ en ‘Verbinden’ schrijven wij met hoofdletters. Schaken is hier een belangrijk middel voor. Jong speelt tegen oud, alle culturen en sociale klassen door elkaar, gehandicapt of valide, man tegen vrouw, jongen tegen meisje enz. Onze ideeën sluiten aan bij de doelstellingen en ambities van de Stichting ‘Maastricht Vitale Stad- uitvoerder van het Maastrichts Sport Akkoord’ en daarom ondertekenen we van harte dit akkoord” aldus Frank Clevers van Schaakvereniging Maastricht.

De Stichting Maastricht Vitale Stad is verheugd over de ondertekening van het akkoord door Schaakvereniging Maastricht. Denksport is een wezenlijk onderdeel van vitaliteit voor de bewoners van onze stad. We hopen dat vele denksport-verenigingen en -initiatieven zullen volgen.