Nieuwe partner: Kimbria Racket Club Maastricht

Nieuwe partner: Kimbria Racket Club Maastricht


Kimbria Racket Club heeft zich aangesloten bij het Maastrichts Sportakkoord. De vitale sportvereniging heeft leden van alle leeftijden. Er is voornamelijk een piek van 25 tot 35-jarigen. Buiten het aantal tennissers, groeit ook het aantal padel-spelers binnen de club spectaculair. Er zijn 7 tennisbanen en 2 padel-banen. Uitbreiding van de padel-banen is inmiddels noodzakelijk en staat op de planning. Na een periode van teruglopende ledenaantallen en vergrijzing zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Door beter in te spelen op de veranderende behoeften van (veelal jongere) mensen, heeft de club dit weten te keren. In die zin kan Kimbria Racket Club een voorbeeld zijn voor veel andere verenigingen in de stad en omgeving, die met soortgelijke problemen te maken hebben.

“Naast het positieve effect van het sportief bezig zijn, is het lid zijn van deze vereniging ook een belangrijke en gezellige plek voor sociale ontmoetingen en het ontstaan van vriendschappen. Het is ook een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Tevens kan een sterke club een bijdrage leveren aan sporters die tennis of padel als een mogelijkheid zien om te excelleren. In dat kader vinden wij het belangrijk om in Maastricht/Zuid-Limburg en in de Euregio te werken aan een topsportklimaat”” aldus Peter van de Kragt, voorzitter van Kimbria Racket Club.

De doelstelling van het Maastrichts Sportakkoord is in eerste instantie gericht op het verleiden van alle bewoners van de stad om te werken aan gezonde leefstijl, waarbij sporten en bewegen gezien worden als een middel. Dit middel kan effectiever ingezet worden door gebruik te maken van aansprekende sporters. Het is daarom van belang om energie te steken in verbinding van verschillende initiatieven die zich richten op faciliteiten voor toptalenten. Hierdoor kunnen talenten zichzelf beter ontwikkelen en een voorbeeld zijn voor anderen in de regio.

Het Maastrichts Sportakkoord en Kimbria Racket Club vinden elkaar op het knooppunt van breedte- en topsport. Hierom ondertekent Kimbria Racket Club het akkoord. Stichting ‘Maastricht Vitale Stad – uitvoerder van het Maastrichts Sport Akkoord’ is blij met de aansluiting van deze vitale vereniging.