Nieuwe partner: Fietsersbond Maastricht & Heuvelland

Nieuwe partner: Fietsersbond Maastricht & Heuvelland


Op 15 februari sloot de Fietsersbond Maastricht & Heuvelland zich aan bij Stichting Maastricht Vitale Stad. De Fietsersbond is een vereniging van fietsers met meer dan 30.000 leden en heeft afdelingen door heel Nederland en een kantoor in Utrecht. De Fietsersbond afdeling Maastricht is de meest zuidelijke afdeling en behartigt de belangen van fietsers in Maastricht en in de Heuvellandgemeenten.

“De komst van de Sibema fietstunnel, de snelfietsroute Maastricht-Sittard, de Groene Loper, maar ook de nieuwe fietspaden tussen Eijsden en Sint Geertruid laten zien dat het in Maastricht en omgeving mogelijk is veilige, betekenisvolle voorzieningen te maken voor fietsers. Een aantrekkelijk fietsklimaat past bij de kwaliteit die de stad nastreeft. Beweging, gezondheid en veiligheid, daar kun je niet te veel van hebben. Wij spannen ons daarvoor graag in met andere organisaties ”aldus Leo Maathuis van Fietsersbond Maastricht. De Fietsersbond denkt dat Maastricht, de andere stadsdelen en het buitengebied toe zijn aan een transformatie naar een gezondere leefomgeving. Naar een stad die uitnodigt om verplaatsingen voortaan op actieve wijze te doen: per fiets of te voet.

De Fietsersbond probeert het fietsklimaat in Maastricht & Heuvelland te verbeteren. Het verbeteren van het fietsklimaat stimuleert inwoners om de auto te laten staan en te bewegen. En daarmee hun gezondheid te bevorderen. De ondertekening van het Maastrichts Sportakkoord door de Fietsersbond is een mooie toevoeging voor Stichting Maastricht Vitale Stad. Zo kan de Fietsersbond Maastricht & Heuvelland bijdragen aan de doelstelling van een gezonde en vitale stad.