Nieuwe partner: Stadsnomade Maastricht

Nieuwe partner: Stadsnomade Maastricht

Stadsnomade Maastricht is een non-profit organisatie die ondersteuning en kansen biedt en belangen behartigt op het gebied van: skateboarden, streetsports en urban culture. Hun visie is dat alle jonge mensen toegang moeten hebben tot sport & cultuur. Vanuit een ‘do- it-together, do-it-yourself mentaliteit’ zet Stadsnomade zich hiervoor in. Dit doen ze door het organiseren van laagdrempelig aanbod wat aansluit bij de leefwereld van de jonge inwoners.

“We weten dat sport- en cultuurparticipatie zorgt voor een goede fysieke en mentale gezondheid, weerbaarheid en ontwikkeling van onze jeugd. Het is goed om hier op jonge leeftijd mee te beginnen.” Aldus Ben Gillissen van Stadsnomade. Bijna 40% van de inwoners van Maastricht is jonger dan 30 jaar. Om als stad aantrekkelijk te blijven voor de nieuwe generaties zijn toekomstbestendige voorzieningen, zoals een ‘Urban Sports Park’ of urban sports voorzieningen in het algemeen, een goede én duurzame investering. “Aan de hand van de behoeftes van de jeugd werken wij samen met onze partners aan duurzame ontwikkelingsmogelijkheden voor de burgers, de community en de stad.” vertelt Mick Wiertz van Stadsnomade.

Stichting Maastricht Vitale Stad, uitvoerder van het Maastrichts sportakkoord, is ook overtuigd van deze maatschappelijke meerwaarde voor de sport. Stadsnomade is daarom een zeer welkome partner die de stichting aanvult bij het nastreven van een gezonde, levenslustige en veerkrachtige bevolking.