Nieuwe partner: Speeltuinwerk Limburg (SpeL)

Nieuwe partner: Speeltuinwerk Limburg (SpeL)

De maatschappelijke organisatie 'Speeltuinwerk Limburg' (SpeL) heeft een handtekening gezet onder het Maastrichts Sportakkoord. Als partner van het akkoord willen zij zich inzetten om sport en beweging meer toegankelijk te maken in Maastricht. Al bijna 40 jaar zetten zij zich in — met inmiddels meer dan 60 speeltuinleden — om kinderen te motiveren om meer buiten te spelen. Dit doen zij door het bieden van maatwerk programma's, diensten en het opzetten van projecten.

Naast de speeltuinen ondersteunt SpeL ook andere initiatieven die ruimte geven aan het buitenspelen. SpeL ziet 'buitenspelen' als een waardevol onderdeel van opgroeien. Hun doel is om dit voor iedereen mogelijk te maken en het meer vanzelfsprekend te laten worden.

“Buitenspelen is niet alleen belangrijk voor een gezonde ontwikkeling, maar zorgt ook voor meer saamhorigheid in de woonomgeving. SpeL zal de komende jaren het samenspelen nog meer gaan promoten en hecht er veel waarde aan dat een speelplek toegankelijk is voor ieder kind, met of zonder beperking. We sluiten ons dan ook graag aan bij het Maastrichts Sportakkoord, zodat we samen met andere enthousiaste partijen de handen ineen kunnen slaan om bewegen voor iedereen ‘meer toegankelijk te maken.'' Aldus Gerard Ijff, voorzitter van SPeL