Nieuwe partner: Fy'net

Nieuwe partner: Fy'net

Stichting Fy’net heeft zich aangesloten bij het Maastrichts Sportakkoord. De stichting is een samenwerkingsverband van en voor fysiotherapeuten en zet zich in voor de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in Maastricht-Heuvelland. Met veel kennis over het bewegend functioneren van mensen kan Fy'net een mooie bijdrage leveren aan het Maastrichts Sportakkoord. 

Fy'net is een herkenbaar aanspreekpunt en treedt op als partner voor partijen binnen en buiten de zorg. Zo is Fy’net betrokken bij allerlei netwerken rondom het bewegingsapparaat bijvoorbeeld het Beweeghuis (netwerken van Knie- rug- en schouder), artrosenetwerk, geriatrisch netwerk, chronische aandoeningen als COPD en perifeer vaatlijden en centraal neurologische aandoeningen (CNA).

De kern van het vak fysiotherapie is het optimaliseren van het bewegend functioneren van mensen. Fysiotherapeutische interventies worden ingezet als het bewegend functioneren van mensen wordt verstoord of bedreigd en zijn gericht op het verbeteren en stimuleren van het vermogen tot herstel en aanpassing. Nadruk van de fysiotherapeutische handelingspraktijk ligt op eigen regie en zelfmanagement, zodat patiënten naar vermogen kunnen functioneren en participeren.

“Evident dus dat Fy'net als regionaal samenwerkingsverband van fysiotherapeuten zich herkent in de ambities van het Sportakkoord, met name in ambitie 1, Inclusief sporten en bewegen, en ambitie 4, van jongs af aan in beweging. Ondertekening van het akkoord is daarom een logische stap”, volgens Henk Salden en Frans Abbink van Fy’net.

Stichting Maastricht Vitale Stad is dan ook blij dat stichting Fy’net het Sportakkoord ondertekent en daarmee een bijdrage kan leveren aan de doelstelling van het Sportakkoord: meer Maastrichtenaren een leven lang met plezier laten sporten en bewegen.