Maastricht Sport en onderwijs

Een leven lang bewegen
Maastricht Sport en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. In het primair onderwijs wordt op enthousiasmerende wijze de basis gelegd voor een leven lang sporten en bewegen. In samenwerking met o.a. de GGD, maatschappelijke organisaties en de basisscholen zijn er intensieve programma's opgesteld.
In deze video ziet u een beknopte samenvatting van de aanpak en inhoud van de onderwijsprogramma's van Maastricht Sport: 

Maastricht Sport en onderwijs


Maastricht Sport en onderwijs samen in beweging
Het dynamische beweegteam van Maastricht Sport verzorgt sportactiviteiten op sportaccommodaties in de hele stad. Op maat gemaakte programma’s die zijn opgesteld met en voor het onderwijs worden ingezet om de jongste inwoners van Maastricht te enthousiasmeren voor sport en beweging. Hiervoor wordt dagelijks nauw samengewerkt met scholen, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Ontdekken dat sport en bewegen leuk is
Kinderen ontdekken op school, dankzij de beweegprogramma’s van Maastricht Sport, dat sporten en bewegen leuk is. Deze funfactor biedt de stimulans om een leven lang te blijven sporten.

De huidige onderwijsprogramma’s zijn:

- Basisschool in beweging (Basis Onderwijs) 
- Maastricht Sport Kanjers (Speciaal Onderwijs) 
- LVO Hart-stikke (Voortgezet Onderwijs) 

Maastrichtse Kampioenschappen
Kinderen ontdekken dat sporten leuk is
Basisschool in beweging
Basisschool in beweging
Scoren in de klas
Scoren in de klas

BLOG

Sport en beweging tijdens de tussen schoolse opvang

MAASTRICHT - Twee heren in een rood jack van Maastricht Sport en tien enthousiaste dames komen samen op een maandagochtend bij basisschool Scharn. Op het eerste gezicht misschien een onduidelijke combinatie. Maar deze bijeenkomst vindt heel regelmatig plaats op deze locatie. Tijdens de bijeenkomst wordt de TSO besproken, oftewel de Tussen Schoolse Opvang. Maastricht Sport en basisschool Scharn werken samen om de actieve gezonde levensstijl op de school te bevorderen middels het sport en beweeg onderwijsprogramma Basisschool in Beweging.

Lees verder

Basisschool in beweging

NIEUWS

Hart-stikke weer van start  

Het nieuwe schooljaar is weer gestart en dus werd ook het project Hart-stikke afgetrapt. Dit programma richt zich op VMBO-leerlingen. 

Bekijk de video

Maastrichtse Sportweek


MEER NIEUWS Maastricht Sport & onderwijs

NIEUWS

Basisschoolleerlingen ‘Scoren in de klas’
Samenwerking tussen Maastricht Sport en MVV           

Begin dit jaar ging het project 'Lerend Scoren' weer van start. Op een groot aantal basisscholen in Maastricht krijgen leerlingen van groep 7 een les ‘Scoren in de klas’, verzorgd door enkele MVV-spelers.
De eerste lessen werden gehouden op basisscholen St. Pieter en St. Oda.

Maastricht Sport en MVV
Samen met Maastricht Sport heeft MVV dit project afgelopen jaar verder doorontwikkeld. Onder meer aanvoerder Nick Kuipers, middenvelder Ricardo Ippel en spits Thomas Verheydt geven de kinderen een les ‘Sport en Gezondheid‘ in de klas.
Tijdens deze les komen thema’s als gezonde voeding, water drinken, lekker sporten en het leven van een profvoetballer aan bod. Thema’s die ook perfect aansluiten bij het project 'Basisschool in beweging' waar Maastricht Sport intensief met scholen aan werkt.
 

Video: Basisschool in beweging
Deze vlog gaat over het programma 'Basisschool in beweging' dat Maastricht Sport in samenwerking met scholen en de GGD heeft ontwikkeld. Het doel van dit programma is om de actieve, gezonde levensstijl op scholen te bevorderen. Basisschool Scharn en Kindcentrum Manjefiek delen in deze video hun ervaring met dit onderwijsprogramma. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u weten wat Maastricht Sport voor úw school kan betekenen?
Neemt u dan contact op via 043-3504500 of onderstaand formulier.
Maastricht Sport – sport & bewegingsstimulering

Dagelijks staat Maastricht Sport met ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar om alle Maastrichtenaren te laten sporten of bewegen, op hun eigen niveau en binnen hun interessegebied. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het commerciële werkveld, wordt sporten en bewegen in Maastricht mogelijk gemaakt. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Daarmee levert Maastricht Sport een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.