Maastricht Sport verbindt

Maastricht Sport verbindt

Wij ontwikkelen sport-en beweegprogramma's met ons eigen beweegteam, we doen dit in samenwerking met derden. Partners voeren ook programma's uit in opdracht van Maastricht Sport.

In Maastricht zijn naast Maastricht Sport veel organisaties die sportactiviteiten aanbieden. In de meeste gevallen zijn dit sportverenigingen, maar het kunnen ook stichtingen of commerciële organisaties zijn.

Ongeveer tweehonderd verenigingen in Maastricht zijn via een sportbond aangesloten bij NOC*NSF. Bij deze verenigingen kunt u ook in wedstrijdverband sporten (bijvoorbeeld voetbal, badminton, jeu de boules, bridge, zwemmen). Daarnaast kunt u bij ongeveer evenveel clubs recreatief sporten (recreatief badminton, volleybal, gymnastiek enzovoorts). Sportscholen en fitnesscentra richten zich vaak op fitness en dans. Maastricht heeft meer dan 75 verschillende takken van sport.

Jeugd, ouderen, chronisch zieken of mensen met een handicap: in Maastricht vindt iedereen een sport van zijn gading. Soms in aparte clubs, maar vaak ook binnen een algemene vereniging.
 

Overzicht sportactiviteiten:

  • Informatie over de sport-enbeweegprogramma's voor diverse doelgroepen zie de brochure en het productenboek in de bijlage op deze pagina of ontdek welke sport bij u past.
  • Kijkt u ook eens voor het sportaanbod in de buurt van Maastricht op: http://www.sportdatabanklimburg.nl