Soccer Stars Maastricht ondertekent Maastrichts Sportakkoord

Soccer Stars Maastricht ondertekent Maastrichts Sportakkoord

Op 12 december heeft Soccer Stars Maastricht (SSM) het Maastrichts Sport Akkoord ondertekend. SSM is een community, die mensen samenbrengt met voetbal. Samen met de andere partners van het Maastrichts Sportakkoord wil SSM een bijdrage leveren aan een vernieuwde en impactrijke cultuur van sporten, bewegen en ontmoeten. Door ervaring, enthousiasme en deskundigheid te delen en door samen te werken met andere sportaanbieders, verenigingen en organisaties willen zij de vitaliteit van zoveel mogelijk mensen te verbeteren. 

“We zijn een groeiende voetbalgemeenschap met momenteel 250+ leden van 48 nationaliteiten. Onze community staat open voor iedereen. We zijn gefocust op een positieve levenshouding en het samen maken van plezier, waarbij iedereen wordt gerespecteerd en waar we op en buiten het speelveld elkaar proberen te stimuleren en waar nodig te ondersteunen. Zo heeft ons grote internationale netwerk diverse groepen samengebracht. Hieruit zijn waaruit nieuwe vriendschappen ontstaan. Momenteel werken wij samen met het Diversity & Inclusivity team van de Universiteit Maastricht.” Aldus Roberto Lasso Peña van Soccer Stars Maastricht.

Voor de stichting ‘Maastricht Vitale Stad', uitvoerder van het Maastrichts Sport Akkoord, is de toevoeging van SSM een belangrijke ontwikkeling. ‘’We ervaren dat er in onze stad behoefte is aan een sport- en beweeginfrastructuur met een rijke variatie aan mogelijkheden. Een die er ook aan bijdraagt dat inwoners van Maastricht met al hun verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten, samen plezier maken en aan hun vitale leefstijl willen werken” aldus Yvon Prince, voorzitter Maastrichts Sportakkoord.

Wil je meer weten over Soccer Stars Maastricht?
Bekijk dan dit interview met onze spelers.