RISK CARE Preventie ondertekent Maastrichts Sportakkoord

RISK CARE Preventie ondertekent Maastrichts Sportakkoord

RiskCare Preventie heeft zich als nieuwste partner aangesloten bij het Maastrichts Sportakkoord. RiskCare Preventie is een specialistisch bureau op het gebied van bewegingsonderwijs en motorische ontwikkeling, met Zuid-Limburg als werkgebied.

Met een team van 25 specialisten, inspireert RiskCare Preventie andere professionals om door een kinderbril te kijken en werkvormen te gebruiken die passen bij het ontwikkelingsperspectief van een kind. Daarnaast vormt RiskCare Preventie het bewegingsonderwijs voor 35 scholen uit de regio. Dit doen zij vanuit een breder perspectief. Bewegingsonderwijs kan namelijk meer zijn dan enkel gymlessen geven. Volgens RiskCare Preventie is het ervaren van succes en vooruitgang, de ultieme manier om extra gemotiveerd te raken. Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en plezier, waardoor ze net dat extra stapje kunnen zetten in de ontwikkeling. Zo gaan ze samen met de kinderen op zoek naar hun eigen beweeg-DNA.

“Graag delen wij onze kennis met anderen waarmee wij onze passie delen; om kinderen een basis voor een gezond en vitaal leven mee te geven. We zijn een bedrijf met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom juichen wij toe dat in Nederland in bijna elke gemeente een sportakkoord is gemaakt. We zijn dan ook heel blij om in te kunnen gaan op de uitnodiging van het Maastrichts Sport Akkoord en onderdeel uit te maken van een groeiend netwerk, gericht op vitale samenleving.” Aldus Jeroen Matthes van Risk Care Preventie.

Samen met andere organisaties en individuen, ieder met eigen expertise en ervaringen, kunnen we hieraan bijdragen. De kinderen zijn erbij gebaat dat ook in hun omgeving (thuis, familie, buurt en stad) sporten en bewegen, gezonde voeding en een veilige en uitdagende omgeving ‘normaal’ zijn.

Het Maastrichts Sport Akkoord streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen en organisaties met elkaar te verbinden. We zijn blij met RiskCare Preventie als nieuwe partner. Samen werken wij aan een vitale stad.