FitStap Maastricht ondertekent Maastrichts Sportakkoord

FitStap Maastricht ondertekent Maastrichts Sportakkoord


 

Op 6 juli 2021 heeft FitStap Maastricht het Maastrichts Sportakkoord ondertekent. Fitstap Maastricht heeft expertise op het gebied van wandeltrainingen voor doelgroepen met een medische achtergrond zoals vasculaire dementie, obesitas, diabetes, reuma, Parkinson, cardiovasculaire problemen. Graag zetten zij hun netwerk en expertise in voor andere initiatieven en gaat FitStap gebruik maken van het netwerk en expertise die via het Maastrichts Sport Akkoord toegankelijk is. 

FitStap Maastricht wordt uitgevoerd door William Zwartepoorte, fysiotherapeut en is gecertificeerd KWBN FitStap coach met een speciale opleiding voor het trainen met wandelaars met een medische achtergrond. De speciale FitStap trainingen worden uitgevoerd volgens een vastgesteld programma ontwikkelt in samenwerking met het MUMC en de Universiteit Maastricht.

Wandelen is een van de meest laagdrempelige en veelzijdige vormen van bewegen. KWBN FitStap en Reuma Nederland geloven in de kracht van wandelen voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma voor wie bewegen niet altijd makkelijk maar wel van groot belang is. Met een aangepast FitStap programma krijgen onder andere mensen met reuma, begeleiding op maat, om op een verantwoorde manier in beweging te komen.

FitStap zoekt samenwerking met andere sport-aanbieders en wil graag haar netwerk uitbreiden voor kennisdelling. “Het sportakkoord is hier een fantastisch voorbeeld van om juist te kijken naar samenwerking en competentie deling om een laagdrempelig sportaanbod mogelijk te maken voor alle doelgroepen in Maastricht ‘’ aldus William Zwartepoorte van FitStap Maastricht.

Zowel FitStap Maastricht als Maastricht Sportakkoord zijn dan ook bijzonder verheugd om deze samenwerking te bekrachtigen middels deze ondertekening en verdere samenwerking uit te mogen uit bouwen.

Meer informatie over het Maastrichts akkoord vind je op:
www.sportakkoord-maastricht.nl