Kinderen (6 - 12 jaar)
Kinderen (6 - 12 jaar)

Speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar en jongeren tussen de 12-18 jaar met overgewicht heeft Maasticht Sport in samenwerking met MUMC+ een beweegprogramma ontwikkeld. Hoofddoel van dit zogenaamde COACH Sports programma is jongens en meiden met overgewicht op speelse wijze te laten ervaren hoe leuk en effectief bewegen kan zijn.

Tijdens het doorlopen van het COACH Sports leefstijlprogramma komen deelnemers in aanraking met een zeer divers aanbod van sporten. Uiteenlopend van voetbal, dans en trefbal tot circuit- en krachttraining, hockey, speedminton en nog veel meer. Vanuit Maastricht Sport wordt er per groep een beweegcoach ingezet om kinderen en jongeren te begeleiden naar een actievere leefstijl. Ook zullen studenten van de Fontys Sporthogeschool worden ingezet als persoonlijke trainers gedurende het eerste deel van het programma om er zo voor te zorgen dat elk kind in het begin een eigen beweegmaatje heeft.

Plezier in bewegen
Afvallen is natuurlijk een doel, maar dat komt vanzelf wanneer het kind plezier krijgt in het bewegen en gezonder eten en dit daarom vaker gaat doen. En daar gaat het dan ook om in dit programma: motiveren, stimuleren en dat plezier prikkelen. Beide programma’s vinden plaats in Maastricht Oost en Maastricht West. Aanmelden en instromen is op elk moment mogelijk!

Ambassadeurs COACH Sports programma
MVV, dansschool Reality en Irwin Vivas zijn als ambassadeurs nauw betrokken bij dit programma. Zij zullen gedurende het jaar meerdere malen betrokken zijn bij activiteiten om zo te kijken hoe iedereen het doet en om iedereen te blijven motiveren.

Ten slotte zullen er leuke uitjes en kookworkshops georganiseerd worden. Mis het dus niet en geef je snel op!

Meer informatie
Meer weten over het programma en hoe je je kunt opgeven? Stuur dan een berichtje naar gabrielle.ten.velde@mumc.nl of neem telefonisch contact op via 043-3872944. 

* Zit u in een situatie waarin het niet mogelijk is om de contributie te betalen dan kan het Jeugdsportfonds dit voor u doen. Zie Jeugdsportfonds

Aanmelden:
Wil jij je opgeven dan kan dat door een mailtje te sturen naar coach.kindergeneeskunde@mumc.nl

Meer informatie:
Neem contact op met Gabrielle ten Velden via 043 387 2944


Nieuwe Rots en Water en Kiezel en Druppel trainingen

Rots en Water is geschikt  voor kinderen van groep 5 t/m 8. Voor kinderen van groep 3 en 4 bieden we een Kiezel en Druppel training aan. De training wordt gratis aangeboden door financiering van het CJG043. Hieronder vindt u praktische informatie over de cursus.

De specifieke inhoud van de cursus en de werkwijze
wordt tijdens de informatieavond toegelicht door de docente, Carola Jehae. U krijgt dan de mogelijkheid om kennis te maken en om lesinhoudelijke vragen te stellen. Er wordt dan ook van de ouders verwacht dat zij hierbij aanwezig zullen zijn. Ook de oudertraining is een verplicht onderdeel van de cursus. Er is namelijk gebleken dat kinderen meer succes beleven bij een cursus waarbij de ouders nauw betrokken zijn.

Indien u verder nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen via britt.beckers@maastricht.nl

Aanmelden en locatie:
Aanmelden voor de cursus kan bij de docente: carola@balans-focus.nl. Vermeld hierbij voor welke cursus u uw kind aanmeldt.
Het adres van de cursussen voor de kinderen is gymzaal Caberg, Celestastraat 26
Het adres van de informatieavonden en oudertrainingen is Buurtcentrum Mariaberg, Anjelierenstraat 35

Data Kiezel & Druppel groep 3 en 4:
Informatieavond (alleen voor de ouders): Donderdag 22 februari 19.00-21.00 uur
Oudertraining (alleen voor de ouders): Donderdag 26 april 19.00-21.00 uur
Cursusdata (alleen voor de kinderen): Woensdag van 14.45-16.00 uur:
28 febr
7, 28 maart
4,11,18, april 
9,16,23, 30 mei

Rots en Water groep 5 t/m 8:
Informatieavond (alleen voor de ouders): Woensdag 21 februari 19.00-21.00 uur
Oudertraining (alleen voor de ouders): Woensdag 25 april 19.00-21.00 uur
Cursusdata (alleen voor de kinderen): Woensdag van 16.15- 17.30 uur:
28 febr
7, 28 maart
4,11,18, april 
9,16,23, 30 mei*
* op 30 mei is de les van 16.30-17.45 uur