Wat is Maastricht Sport

Maastricht Sport

Maastricht Sport is de intern verzelfstandigde sportorganisatie van de gemeente Maastricht. We zijn gevestigd in het Geusseltbad/Combinatiegebouw op het Geusseltpark. Maastricht Sport faciliteert, beheert, ondersteunt, exploiteert, organiseert en verbindt sporten in Maastricht.

Maastricht Sport, beweegt de stad letterlijk en figuurlijk;

* met een heel team van medewerkers samen met partners, verenigingen en studenten zorgen we dagelijks voor een compleet sport-en beweegaanbod in Maastricht.

* Dit doen we binnen, buiten, 'nat' en 'droog'. Op 172 speellocaties, 85 trapvelden, 32 basketbalveldjes, 35 jeu des boulesbanen, op 9 jongeren ontmoetingsplekken,11 sportkooien annex SPOT’s (sportontmoetingsplekken ), 2 Cruyff courts, 5 natuurspeelplekken,15 sportparken, 22 Binnensportaccommodaties en in een multifunctioneel zwembad, het Geusseltbad.

Hiervoor staat dagelijks een team van ruim 90 ervaren en enthousiaste medewerkers klaar. Samen met een groot aantal intermediairs, binnen het onderwijswerkveld, de gezondheidszorg, welzijnsorganisaties en samen met commerciële partijen maken we sporten en bewegen in Maastricht mogelijk.

Goed bereikbaar en op een duurzame manier vormgegeven door architectenbureau Slangen + Koenis staat het Het kantoor van Maastricht Sport midden in de groene long van het Geusseltpark. Een uniek gebouw voor zwemmers, maar ook voor Maastricht. Naast het zwembad zijn op deze locatie de kleed-clubruimten en kantine van enkele amateur- sportverenigingen ondergebracht.

Het Combinatiegebouw

Voor RKASV Amby, Willem 1 en de Maastrichtse Hockeyclub (MHC) is dit hun thuisbasis. Daarnaast biedt de kleed- en clubaccommodatie en haar sportieve omgeving op en rond het kwaliteitssportpark Geusselt diverse mogelijkheden. Onder professioneel beheer en toezicht kunnen individuele gebruikers of groepen ook incidenteel gebruik maken van de faciliteiten.

De nieuwe sportvelden, de loopheuvel, de rondbaan met sprintbanen, de Jeu de boules banen en de extra speel- en/of beweegtoestellen zijn aantrekkelijk voor (beginnende)sporters maar zeker ook recreanten. Iedereen kan gebruik maken van de wandel en fietsroutes in het Geusseltpark. De z.g. "groene loper" vormt de verbinding met de stad.

Het Geusseltpark ontpopt zich hiermee tot een levendig parkgebied waarin sporten, wonen, werken en recreëren en elkaar ontmoeten voor iedereen mogelijk is.