Sporten in coronatijd voor kinderen

Sporten in corona-tijd voor kinderen

Door de corona-maatregelen is er een aangepast programma. Op deze pagina vind je actuele informatie over de beweegprogramma's voor kinderen. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.​​

Laatste update: 14 april 2021

Let op: tijdens onderstaande activiteiten houden wij de corona-richtlijnen van het RIVM in acht en zorgen wij voor voldoende spreiding op basis van het aantal deelnemers. De kinderen hoeven tijdens de activiteit geen afstand tot elkaar te houden. Wel vragen wij ouders om hun kinderen uit te leggen dat zij wél 1,5 meter afstand dienen te houden tot de begeleider. Ook vragen wij ouders om bij het brengen en halen afstand tot elkaar te houden en kinderen indien mogelijk zoveel mogelijk zélf naar de activiteit te laten komen.

Sportactiviteiten voor kinderen weer hervat

De wekelijkse sportactiviteiten zijn er weer! Een uitlaatklep na een dag hard leren?
Kinderen in basisschoolleeftijd mogen binnen de corona-maatregelen in groepsverband sporten in de buitenlucht. Daarom organiseert Maastricht Sport vanaf 19 april t/m 22 juli wekelijks leuke beweegactiviteiten op verschillende locaties in de stad.

Op onderstaande data kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar veilig bewegen, sporten en spelen onder begeleiding van de beweegprofessionals van Maastricht Sport. We gaan met van alles aan de slag: van basketbal en voetbal tot leuke tikspellen en trefbal. De kids bepalen!

WEEKROOSTER – 19 april t/m 22 juli 2021:

Dag Tijd Locatie Stadsdeel
Maandag 15.15 - 16.15 uur Speelveld, Bergmansweg 100 (Bs Regenboog) Oost
Dinsdag 15.15 - 16.15 uur Speelveld, Hazendanslaan (t.o. Sporthal Daalhof) West
Donderdag 15.15 - 16.15 uur Sportveldje Malberg, Schildruwe (Bs Manjefiek) West

Let op: er zijn geen activiteiten op 13 mei (Hemelvaartsdag).


Aanmelden
Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom jij meedoen? Neem jouw vriendjes, vriendinnetjes en straatgenootjes vooral gezellig mee!
 


@Cruyff Court: sport- en cultuuractiviteiten

Van 7 april t/m 16 juni staan er elke woensdagmiddag (m.u.v. de meivakantie) twee leuke activiteiten op de planning. Op onderstaande data kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar kiezen aan welke activiteit(en) zij willen deelnemen. Schrijf je in via de link hieronder!

PROGRAMMA:

Datum Tijd Activiteit Locatie
Woensdag 7 april 13.00 - 14.00 uur Vechtsport & Tattoo design Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 14 april 13.00 - 14.00 uur Voetbal & Dans Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 21 april 13.00 - 14.00 uur Rolstoelbasketbal & Trofee maken Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 28 april 13.00 - 14.00 uur Urban Sport & Fotografie Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 19 mei 13.00 - 14.00 uur Vechtsport & Tattoo design Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 26 mei 13.00 - 14.00 uur Voetbal & Dans Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 2 juni 13.00 - 14.00 uur Rolstoelbasketbal & Trofee maken Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 9 juni 13.00 - 14.00 uur Urban Sport & Fotografie Cruyff Court Wyckerpoort
Woensdag 16 juni 13.00 - 14.00 uur Verrassingsafsluiting Cruyff Court Wyckerpoort


Aanmelden
Klik hier om je in te schrijven
 


Op naar de zomer met Sjors Sportief

Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu! 

De geldende corona-maatregelen zorgen voor beperkingen, maar we geven via Sjors Sportief graag aandacht aan wat er eventueel wél kan. Buiten mogen kinderen immers lekker sporten. Verschillende sportverenigingen en -aanbieders in Maastricht hebben hun aanbod op het platform dan ook recent aangevuld met sportactiviteiten in de buitenlucht. Tot aan de zomervakantie (24 juli) kunnen kinderen hier (meestal kosteloos!) aan meedoen.

Aanmelden
Ga naar de website www.sjorssportief.nl of naar de Sjors Sportief-app en vul je woonplaats ‘Maastricht’ in.
 


Thuis in Beweging Beweegboekjes

Tijdens de tweede lockdown, volgen kinderen vanaf januari 2021 ook weer thuisonderwijs. Thuis ben je vaak minder in beweging. Zo zonder bewegen in de pauze, de gymles en het naschoolse sporten, zitten kinderen te veel stil. De beweegprofessionals van Maastricht Sport ontwikkelen elke week een beweegboekje voor thuis, met twee beweegopdrachten voor elke schooldag. Zo kunnen kinderen samen met hun vader, moeder, broer of zus elke dag even lekker sporten, gewoon in de woonkamer of in de tuin!

Bekijk de beweegboekjes