Sporten in coronatijd voor kinderen

Sportactiviteiten voor kinderen

Kunnen jouw kinderen ook wel een uitlaatklep gebruiken na een dag hard leren?
Kinderen in basisschoolleeftijd mogen binnen de corona-maatregelen in groepsverband sporten in de buitenlucht. Daarom organiseert Maastricht Sport vanaf 25 januari t/m 25 februari wekelijks leuke beweegactiviteiten op verschillende locaties in de stad.

Op onderstaande data kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar veilig bewegen, sporten en spelen onder begeleiding van de beweegprofessionals van Maastricht Sport. We gaan met van alles aan de slag: van basketbal en voetbal tot leuke tikspellen en trefbal. De kids bepalen!

Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom jij meedoen? Neem jouw vriendjes, vriendinnetjes en straatgenootjes vooral gezellig mee!

WEEKROOSTER - 25 januari t/m 25 februari:

Dag Tijd Locatie Stadsdeel
Maandag 15.30 - 16.30 uur Speelveld, Bergmansweg 100 (Bs Regenboog) Oost
Dinsdag 15.30 - 16.30 uur Speelveld, Hazendanslaan (t.o. Sporthal Daalhof) West
Woensdag 14.30 - 15.30 uur Sportveldje Limmel, Abdissenweg (Bs de Geluksvogel) Oost
Donderdag 15.30 - 16.30 uur Sportveldje Malberg, Schildruwe (Bs manjefiek) West


Let op: tijdens deze activiteiten houden wij de corona-richtlijnen van het RIVM in acht en zorgen wij voor voldoende spreiding op basis van het aantal deelnemers. De kinderen hoeven tijdens de activiteit geen afstand tot elkaar te houden. Wel vragen wij ouders om hun kinderen uit te leggen dat zij wél 1,5 meter afstand dienen te houden tot de begeleider. Ook vragen wij ouders om bij het brengen en halen afstand tot elkaar te houden en kinderen indien mogelijk zoveel mogelijk zélf naar de activiteit te laten komen.
 


Thuis in Beweging

Tijdens de tweede lockdown, volgen kinderen vanaf januari 2021 ook weer thuisonderwijs. Thuis ben je vaak minder in beweging. Zo zonder bewegen in de pauze, de gymles en het naschoolse sporten, zitten kinderen te veel stil. De beweegprofessionals van Maastricht Sport ontwikkelen elke week een beweegboekje voor thuis, met twee beweegopdrachten voor elke schooldag. Zo kunnen kinderen samen met hun vader, moeder, broer of zus elke dag even lekker sporten, gewoon in de woonkamer of in de tuin!

Lees meer over Thuis in Beweging