Sporten tijdens corona

Sporten tijdens corona

Op deze pagina vind je actuele informatie over sporten in Maastricht tijdens de corona-pandemie, de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn op het gebied van sport en hoe deze binnen de gemeente Maastricht gehanteerd. worden  Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie.​​

Bekijk ook de sub-pagina's:

- Binnensport

- Buitensport

- Geusseltbad

- Activiteiten en beweegprogramma's

- Voor sportorganisaties

Laatste update: 07-mei 2020


Maatregelen coronavirus algemeen
Belangrijk bij de uitvoering van alle beweeg-, sport- en spelactiviteiten is natuurlijk om de adviezen van het RIVM in acht te nemen. Denk vooral aan ‘social distancing’ of afstand houden. Voor meer informatie, kijk op RIVM of Rijksoverheid.nl.
 

Individueel sporten in de buitenlucht
Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft toegestaan waarbij de 1,5 meter afstand ook dan in acht moet worden genomen. Laat de groep bovendien uit niet meer dan 2 personen bestaan. Bekijk de uitgebreide FAQ van NOC*NSF voor vragen over corona en sport.


Georganiseerd sporten
De Nederlandse regering heeft op 6 mei de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), sporthallen waarschijnlijk tot en met 1 september gesloten zullen blijven. 

Lees hier meer over de binnensport

Vanaf 11 mei mogen kinderen tot en met 12 en iedereen vanaf 13 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor iedereen in de leeftijd vanaf 13 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten. 

Lees hier meer over de buitensport

Vanuit veel sportbonden wordt het advies gegeven om toestemming te vragen bij de desbetreffende gemeente omtrent het openen van een buitensportaccommodatie. Voor sportaanbieders in gemeente Maastricht is er géén toestemming nodig van Gemeente Maastricht - Maastricht Sport.


Organiseren sportactiviteiten
Sportorganisaties die sportactiviteiten organiseren zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de RIVM maatregelen en richtlijnen op het sportterrein. Als hulpmiddel heeft NOC NSF een sportprotocol ontwikkeld met belangrijke aandachtspunten en richtlijnen voor hoe te handelen. Ook zijn er via de website printklare posters en informatieborden beschikbaar. Bekijk de website van NOC*NSF. Wil je gebruik maken van een buitensportaccommodatie van Maastricht Sport, klik dan hier voor meer informatie. 

Lees meer over activiteiten van Maastricht Sport


Zwembaden
Op 6 mei werd bekendgemaakt dat binnenzwembaden weer open mogen vanaf maandag 11 mei. A.s. vrijdag 8 mei publiceert de zwembranche een protocol voor de heropening van zwembaden. Dit protocol zorgt ervoor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport. Op dit moment zijn we druk bezig met hoe dit georganiseerd kan worden en onder welke voorwaarden. Houd voor de laatste updates deze pagina in de gaten.

Lees hier meer over het Geusseltbad


Contact
Ook de medewerkers van Maastricht werken verplicht thuis. We zijn echter gewoon bereikbaar via het e-mailadres: info@maastrichtsport.nl en beantwoorden uw mail zo snel mogelijk.