Sporten in coronatijd

Sporten in coronatijd

Op deze pagina vind je actuele informatie over sporten in Maastricht tijdens de corona-pandemie, de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn op het gebied van sport en hoe deze binnen de gemeente Maastricht gehanteerd worden. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie.​​

Laatste update: 28 november 2021Sporten in coronatijd

De belangrijkste maatregelen voor sport vanaf zondag 28 november:

  • Tussen 17.00 uur en 05.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties.
  • Georganiseerd buiten sporten in de openbare ruimte na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Trainingen en wedstrijden voor topsporters zijn ook in de avond mogelijk.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar, uitgezonderd mensen die functioneel aanwezig zijn, zoals trainers, scheidsrechters, rijouders en vrijwilligers.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht op plaatsen waar het coronatoegangsbewijs verplicht is.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. De 1,5 m is niet verplicht als dit de sportbeoefening in de weg staat.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.


Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid of NOC-NSF.
 Gebruik gemeentelijke sportaccommodaties 

Sinds 28 november geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur. Alle amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Tussen 17.00 en 05.00 uur is ook geen enkele andere activiteit dan sporten toegestaan, dus ook geen vergaderingen en bijeenkomsten.

Annuleren gebruik gemeentelijke sportaccommodatie

Alle gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties dat gepland staat na 17.00 uur in de periode 28 november 2021 tot 19 december 2021, wordt automatisch door Maastricht Sport geannuleerd. De gebruikers van Maastricht Sport hebben hierover een mail ontvangen. Voor de mogelijkheden tot het verzetten van gepland gebruik kan contact opgenomen worden met verhuur@maastrichtsport.nl.

Verantwoordelijkheid naleving geldende maatregelen

Bij het gebruik van een accommodatie van Maastricht Sport bent je zelf verantwoordelijk voor de naleving van de bovenstaande maatregelen. Dat houdt in dat je ook verantwoordelijk bent voor het controleren van de QR-code en identiteit van de sporters en publiek vanaf 18 jaar en ouder, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand op het moment dat jij de accommodatie gebruikt.

Meer informatie over het huren van:Beweeggroepen

Bij deelname aan beweeggroepen die binnen plaatsvinden dien je vanaf zaterdag 6 november een geldig coronatoegangsbewijs én ID-bewijs te laten zien.

Een geldige QR-code krijg je als:

  • je volledig gevaccineerd bent
  • corona hebt gehad en een officieel herstelbewijs hebt
  • een negatieve coronatest hebt van maximaal 24 uur. Een test kan worden gedaan bij een van de aangesloten testlocaties en is gratis.

Let op: alle avondlessen na 17.00 uur geannuleerd
Vanwege de nieuwe corona-maatregelen zijn alle lessen die tussen 17.00 - 05.00 uur plaatsvinden tot in ieder geval 19 december 2021 geannuleerd.Steunmaatregelen voor sportorganisaties

Er zijn diverse steunmaatregelen en subsidies waar je als sportvereniging, -bedrijf,  -stichting of -evenement eventueel gebruik van kunt maken om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Deze hebben wij ter informatie overzichtelijk op een rijtje gezet. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.​
Klik hier om het overzicht te bekijken
 Contact
Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mail naar info@maastrichtsport.nl