Sporten tijdens corona

Sporten tijdens corona

Op deze pagina vind je actuele informatie over sporten in Maastricht tijdens de corona-pandemie, de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn op het gebied van sport en hoe deze binnen de gemeente Maastricht gehanteerd worden. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie.​​

Laatste update: 15-oktober 2020Aangescherpte landelijke maatregelen coronavirus per 14 oktober

Tijdens de persconferentie op 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd per 14 oktober 22.00 uur. Ook op gebied van sport heeft er een aanscherping van de maatregelen plaatsgevonden.


Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste maatregelen die er op dit moment gelden op het gebied van sport. Deze zijn terug te vinden op de website van de rijksoverheid:

 • Per 14 oktober 22:00 uur zijn sportactiviteiten binnen en buitensporten beperkt mogelijk:
  • Vanaf 18 jaar is alleen sporten met een onderlinge afstand van 1,5 meter toegestaan.
  • Vanaf 18 jaar mogen maximaal 4 personen samen sporten.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan.
 • Er worden verschillende richtlijnen gecommuniceerd over de groepsgrootte bij sport en bewegen. Het is belangrijk om hierbij de richtlijnen aan te houden zoals beschreven in de nieuwe noodverordening van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. 
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Iedereen in het groepje houdt 1,5 meter afstand van elkaar. En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen.
  • Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen.
  • Voor buitensporten in de openbare ruimte geldt een maximum van 4 personen per groepje inclusief instructeur tenzij het leden betreft uit 1 gezin.
  • Er is een uitzondering voor topsporters op aangewezen topsportlocaties en voor voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie voor mannen.
  • Er is een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
  • Er wordt geen competitie gespeeld.


Voor een advies hoe te handelen in de binnen- en buitensport accommodaties en in de openbare ruimte op basis van deze maatregelen verwijzen we u graag naar het protocol verantwoord sporten van het NOC NSF.
 Gebruik accommodaties Maastricht Sport

Bij het gebruik van binnensport- of buitensportaccommodaties van Maastricht Sport is het belangrijk om rekening te houden met de volgende maatregelen. In en bij de accommodaties van Maastricht Sport zal zo snel mogelijk een nieuwe versie van de handreiking opgehangen worden met daarin de maatregels voor het gebruik van deze locaties vanaf 14 oktober. Een kopie hiervan kunt u in de downloads terugvinden. We willen u vragen om uw leden en sporters hierop te wijzen.

 • De kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden om zich om te kleden of douchen. Sporters dienen dit dus thuis te doen. Wel is het in sommige accommodaties noodzakelijk voor de looproutes en bereikbaarheid van de sportvloer om door de kleedkamers te lopen. Dit is dan ook toegestaan.
 • De toiletten zijn voor noodgevallen wel geopend, echter ook hier heeft het de voorkeur dat men thuis het toilet gebruikt.
 • Kantines blijven gesloten.
 • We verzoeken iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de sportaccommodaties. Behalve tijdens de sportbeoefening.

Meer informatie accommodaties

 • Meer informatie over het reserveren en gebruik van binnensportaccommodaties van Maastricht Sport.
 • Meer informatie over het reserveren en gebruik van buitensportaccommodaties van Maastricht Sport.

Annuleren
Gezien het feit dat op basis van bovenstaande maatregelen sportactiviteiten zeer beperkt mogelijk zijn kunnen wij begrijpen als u uw reservering (en) wil annuleren omdat uw sportactiviteit niet meer mogelijk is.

Klik hier om een of meerdere reservering(en) te annuleren.
 Beweeggroepen Maastricht Sport

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen voor het sport- en beweegaanbod van Maastricht Sport? Vanwege de aangescherpte regels door het kabinet gaat sporten en bewegen in de groepen even niet meer zoals de laatste weken. Door de verschillende regels verandert er voor de ene les haast niets en wordt de andere les helaas t/m 27 oktober geannuleerd. 

We hebben per les de consequenties van de maatregelen benoemd. Bekijk deze dus goed. Kijk op deze webpagina om de details per les te zien. 
 Steunmaatregelen voor sportorganisaties

Er zijn diverse steunmaatregelen en subsidies waar je als sportvereniging, -bedrijf,  -stichting of -evenement eventueel gebruik van kunt maken om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Deze hebben wij ter informatie overzichtelijk op een rijtje gezet. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.​

Ga naar het overzicht van steunmaatregelen
 Contact
Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mail naar info@maastrichtsport.nl