Sporten tijdens corona

Sporten tijdens corona

Op deze pagina vind je actuele informatie over sporten in Maastricht tijdens de corona-pandemie, de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn op het gebied van sport en hoe deze binnen de gemeente Maastricht gehanteerd worden. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie.​​

Bekijk ook de sub-pagina's:

- Binnensport

- Buitensport

- Geusseltbad

- Beweeggroepen

- Voor sportorganisaties

Laatste update: 1-juli 2020


Versoepeling richtlijnen sport per 1 juli
De Nederlandse regering heeft op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli alle binnen- en buitensportaccommodaties en sportkantines weer open mogen. In de praktijk houdt deze versoepeling in dat alle binnen- en buitensporten vanaf 1 juli weer actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities, onder voorwaarden met publiek. Ook de zogenaamde contactsporten kunnen weer sporten. 

Richtlijnen

  • Kinderen en jeugd t/m 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren
  • In principe geldt de 1,5 meter afstand wel voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporten als judo, maar ook voor voetbal of hockey.
  • Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up, de teambespreking of de nazit in de kantine.
  • Sporters dienen te allen tijde de hygiënevoorschriften van het RIVM na te leven. 
  • Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest. 
  • Vanaf 15 juni is gebruik van sanitaire voorzieningen toegestaan. Hierbij dient echter bij 18 jaar en ouder, wel 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Bekijk de uitgebreide FAQ van NOC*NSF en het protocol verantwoord sporten op www.nocnsf.nl voor vragen over corona en sport.

Binnensport
Vanaf 1 juli mag de binnensport weer open. Er hoeft geen toestemming te worden aangevraagd of een protocol te worden overlegd bij de Gemeente Maastricht / Maastricht Sport. De sportaanbieder is zelf verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen van het RIVM.

Binnensportaccommodaties Maastricht Sport
Na een inventarisatie bij de gebruikers van de binnensportaccommodaties van Maastricht Sport is ervoor gekozen om alleen Sporthal Daalhof open te stellen tijdens de zomerperiode van 1 juli t/m 14 augustus. Vanaf 15 augustus gaat het nieuwe seizoen in en kan er weer gebruik worden gemaakt van alle gemeentelijke binnensportaccommodaties.
Klik hier voor meer informatie over binnensportaccommodaties

Buitensport
Buitensporten is sinds 11 mei weer toegestaan. Er hoeft geen toestemming te worden aangevraagd of een protocol te worden overlegd bij de Gemeente Maastricht / Maastricht Sport. De sportaanbieder is zelf verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen van het RIVM. 

Buitensportaccommodaties Maastricht Sport
Ook voor de buitensportaccommodaties van Maastricht Sport geldt vanwege onderhoudswerkzaamheden dat we werken met een beperkte opening tijdens de zomerperiode. 
Klik hier voor meer informatie over buitensportaccommodaties 

Zwembaden
het Geusseltbad gaat gefaseerd open. Dat betekent dat wij met een gecontroleerde basis beginnen en afhankelijk van onze ervaringen en die van zwembaden in de regio opschalen met zwemactiviteiten. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat al onze bezoekers veilig en verantwoord kunnen zwemmen, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’. 

Lees hier meer over het Geusseltbad

Contact
Heeft u vragen? Stuur een mailtje naar info@maastrichtsport.nl