Team Maastricht Sport in actie tijdens Swim to Fight Cancer Maastricht 2019

TEAM MAASTRICHT SPORT ZWEMT € 2.464,00 BIJ ELKAAR

Gisteren was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding en gezamenlijke en individuele trainingen in open water én het Geusseltbad, dook Team Maastricht Sport de Maas in om te zwemmen voor dat mooie, bijzondere doel: ‘Swim to Fight Cancer’. Met veel plezier legden de zes teamleden een afstand van 1 km af. Ieder van hen vanuit een eigen persoonlijke motivatie, wisten ze samen een bedrag van € 2.464,00 binnen te halen voor dat ene belangrijke doel: onderzoek naar kanker.
 

“Wat een fantastische ervaring was het. Met zoveel mensen tegelijk het water in. Zoveel mensen met een eigen verhaal, allemaal met datzelfde doel. Kippenvel! Dan vergeet je meteen dat je je in die groene, troebelige Maas bevindt,” lacht Maurice Bockting, directeur Maastricht Sport. Samen met collega’s Martine Saraber, Erwin Dassen, Ellen Peerboom, Natalie Warnier en Nina Jossiffof vormde hij het Maastricht Sport team.

De weersvoorspellingen waren niet ideaal.  Aangezien de zwemmers tijdens hun buitentrainingen nog geen regen hadden gehad, was dit wel even spannend. Uiteindelijk bleef het droog tijdens de zwemtocht en scheen zelfs het zonnetje. Hoewel ze alle zes ervaren zwemmers zijn, was het zwemmen in de Maas nog wel een ding.  Martine: “Elk van ons is vrijwel wekelijks in het water te vinden.” Ellen: “Maar het Geusseltbad is natuurlijk iets anders dan de Maas. Van te voren waren er best nog wat zenuwen.” Natalie: “Vanaf het moment dat je in het water ligt ga je gewoon mee met die stroom aan zwemmers.”

Voor Maurice Bockting, directeur Maastricht Sport, was het belangrijk om als Maastrichtse Sportorganisatie mee te doen. “Los van het feit dat kanker ons allemaal in de naaste omgeving treft en getroffen heeft, zelfs binnen onze eigen organisatie, zijn we als Maastricht Sport dagelijks met sport bezig. In bijna alles dat we doen, leggen we de verbinding tussen sport en gezondheid. Hoe mooi is het dan dat wij als sportorganisatie, sport kunnen inzetten om iets bij te dragen aan onderzoek naar kanker. Dat was voor ons een belangrijke motivatie om deel te nemen. En met een mooie opbrengst als resultaat. ”

Het was de eerste keer dat Swim to Fight Cancer plaatsvond in Maastricht. De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie. In totaal zwommen er 309 mensen mee en werd een bedrag van € 180.769 opgehaald. De organisatie verwacht volgend jaar terug te keren met het event en Maastricht Sport wil hier zeker weer bij zijn!