Stapsgewijze versoepelingen sport

In de persconferentie op 15 februari kondigde het kabinet aan dat er stapsgewijs meer ruimte komt voor sport. Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen en vanaf 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Maatregelen vanaf 18 februari:
Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden in alle binnensport ruimten. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Maatregelen vanaf 25 februari:
De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari. Dan gelden weer de normale openingstijden en nemen we afscheid van: het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Meer weten?