Sjors Sportief is terug in het nieuwe schooljaar

Sjors Sportief daagt ook dit schooljaar alle basisschoolkinderen weer uit om met hem mee te sporten. Meer dan 30 verschillende sportclubs- en verenigingen in Maastricht organiseren gedurende het hele schooljaar naschoolse kennismakingslessen, waar kinderen zich via Sjors Sportief (vaak gratis) voor kunnen aanmelden. Op deze manier kunnen kinderen ontdekken welke sporten er zijn en wat ze leuk vinden, zonder meteen lid te hoeven worden. Inschrijven kan vanaf 28 september 16.00 uur.

Landelijke formule

Sjors Sportief is het landelijke sportstimuleringsprogramma van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Deze formule blijkt al in ruim 130 Nederlandse gemeenten succesvol. Maastricht startte in maart 2020 met het programma, maar helaas gooide de corona-pandemie roet in het eten. Door de corona-regels konden veel kennismakingslessen niet doorgaan en was het een uitdaging om activiteiten te organiseren. Nu er op sportgebied weer veel kan, gaan we met nog meer enthousiasme verder.
 Gemeentelijk sportbeleid
Maastricht Sport wil kinderen en sportaanbieders met elkaar verbinden en stimuleren dat kinderen structureel gaan sporten bij een vereniging, club of andere aanbieder. Het Sjors Sportief programma biedt passende oplossingen om kinderen de sport te laten vinden die écht bij ze past. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert hen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Uit de cijfers van Sjors Sportief blijkt dat maar liefst 20% van alle kinderen zich na de kennismakingslessen vast inschrijft bij een vereniging of club.

Voldoende keus
Deze week ontvangen meer dan 6.800 Maastrichtse basisschoolkinderen een digitaal boekje, waarin alle activiteiten zijn gebundeld. Sjors Sportief nodigt basisschoolkinderen uit om kennis te maken met diverse sporten en bewegingsvormen. Kinderen uit de gemeente Maastricht kunnen kennismaken met meer dan 30 uiteenlopende sportactiviteiten. Van bekende sporten als judo, dans en basketbal tot in het oog springende sporten als freerunning, Gaelic football, mountainbiken en zeemeerminzwemmen: er is voor elk kind wel iets te ontdekken! Het hele schooljaar door kunnen sportaanbieders het aanbod uitbreiden en nieuwe kennismakingslessen toevoegen.

>> Klik hier om alvast een kijkje te nemen in het digitale Sjors Sportief boekje <<
 
Inschrijven
Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf dinsdag 28 september om 16.00 uur gemakkelijk inschrijven voor de verschillende kennismakingslessen via www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief-app (Apple) of (Android). Dit kan gedurende het hele schooljaar en voor net zoveel sporten als ze willen, gratis of tegen een kleine bijdrage.