Officiële opening Sportpark Heugem

Afgelopen weekend was de officiële en feestelijke opening van Sportpark Heugem. Het Sportpark waar voetbalverenigingen RKHSV en DBSV Red Socks zijn gehuisvest. Maastricht Sport heeft 2.6 miljoen geïnvesteerd in het opknappen en moderniseren van de velden en bijbehorende kleedaccommodatie. Ook zal er de komende jaren steeds meer ingezet worden op de maatschappelijke rol die het sportpark in de omgeving kan hebben. Hiervoor slaan RKHSV en Maastricht Sport de handen ineen.

Flinke klus
De verbouwing van de velden bleek een grotere klus dan in eerste instantie gedacht. Zo werd er tijdens een bodemonderzoek een archeologische vondst gedaan en werd een oud Romeins oventje gevonden. Ook moest er wegens een gebrek aan ruimte een telefoonmast verplaatst worden. De werkzaamheden gingen vervolgens gewoon door en werden zoals gepland medio september opgeleverd.

De bestaande natuurgrasvelden werden omgebouwd naar 2 wedstrijdvelden van kunstgras, 1 wedstrijdveld van natuurgras en 1 oefenveld. Hierbij zijn de nieuwste technieken gebruikt voor een optimale afvoer van regenwater. Zo is het natuurgras bewerkt met lava wat zorgt voor een snellere opname en doorlatendheid van regenwater op het speelveld. De bestaande kleedaccommodaties werden helemaal vernieuwd en uitgebreid.

Officiële opening
Op vrijdagavond 6 september verzorgde wethouder Bert Jongen de officiële opening, samen met jubilaris Ber Beckers, die al 75 bewonderenswaardige jaren verbonden is aan de club. Voor Bert Jongen een feest van herkenning, omdat ook hij wekelijks te vinden was op Sportpark Heugem om zijn zonen te bewonderen. De wethouder was zeer te spreken over het vernieuwde park. Later op de avond werden alle jubilarissen van dit jaar in het zonnetje gezet en is de feestavond losgebarsten met DJ Marc Huydts en liveoptredens van Erwin en Frans Theunisz.

Rol in de samenleving
Ook de voetbalclubs RKHSV en DBSV zijn uitermate blij met deze positieve ontwikkelingen. “Nu ons sportcomplex de geplande metamorfose heeft ondergaan, kunnen we met recht spreken van een nieuw kwaliteitspark waar beide clubs zich verder kunnen ontwikkelen; in eerste instantie gericht op de voetbalsport maar uiteindelijk als doel het (verder) uitbreiden van onze rol in de samenleving.” RKHSV wil meer dan het aanbieden van voetbal en kiest ervoor om de maatschappelijke waarde nadrukkelijker uit te gaan dragen, o.a. ook met activiteiten voor niet-leden, van de ouders langs de lijn tot de ouderen uit de buurt. Zij wil een ‘open club’ zijn, die ook open staat voor kwetsbare mensen voor wie sporten geen vanzelfsprekendheid is.